Obesegrade i grupp 4

Obesegrade men inte vidare i cupen ty Elfsborg gjorde processen kort med Falkenberg och vann sin match enkelt.
På ett blåsigt och ohyggligt kallt Ljusseveka välkomnade vi idag Ytterhogdals IK. Kommer ni ihåg att jag berättade var Ytterhogdal ligger?
Jag tvekar på om jag hade rätt efter att ha hört dem idag. Jag lutar mer åt att det nog är ett lag från England faktiskt, eller vad sägs om 10 engelska spelare och dessutom en tränare från UK.
Skämt åsido, det var ett friskt gäng vi mötte som krigade som vargar i 93 minuter. Men spelmässigt var vi överlägsna idag.

Yves Nkuru, en klippt tånagel ifrån att näta idag

Inledande 15 var det mer eller mindre spel mot ett mål och det var inte vårt, det tog faktiskt 18 minuter innan gästerna hade mer än två passningar i rad på vår planhalva. Vi kom gång på gång runt på kanterna och matade inlägg, en del riktigt bra en del mindre bra, men vi hade spelet.
Vi hade ett batteri av ”nästan chanser” men mål blev det inte. Bästa chansen hade Johan Andersson när han vände på en femöring i straffområdet och drog till, gästernas försvar kastade sig hejdlöst framför honom med resultat att bollen träffade en fot och strök ribban och ut.
Gästerna mäktade med två skott under första halvlek och båda var riktigt bra, men Pilip i mål visade att lederna inte isat igen trots att han långa stunder stod helt overksam och frös.

Adnan Kulovac, debutant som spelade hela matchen

Jag vet inte om det var kylan eller vinden men inledande 10 på andra halvlek var mindre bra, vi höll i bollen och spelade runt men vi skapade ingenting. Istället var det gästerna som stack upp och hotade ett par gånger. Så blev vi varma (om det nu var möjligt) och satte fart igen, återigen kom vi runt på kanterna och inläggen började hagla igen. i minut 71 kom en sådan boll från Johan Anderssons fot, en perfekt boll som Ellis tog med sig, men han gick istället direkt på mål och formligen pangade in bollen bakom en sprattlande målvakt. Absolut rättvist om än lite sent i matchen.

Ellis Culum dundrar in ledningsmålet

Vi fick energi av det och tryckte in en växel till, ett mål till blev det när den notoriske målskytten PC nickade in en boll men han blev avblåst för offside. Det var många levande frågetecken i publiken och på bänken, själv har jag ingen åsikt då jag stod för långt bort för att se tydligt. Nu slutade matchen med 1-0 seger och vi gick stolta igenom grupp 4 obesegrade, jag grämer mig fortfarande att vi tappade poäng i Falkenberg förra helgen, det var så otroligt orättvist, men vem har sagt att idrott är rättvist?

Lägg namnen Milan och Max på minnet, födda 00, det är framtidskillar det

Ytterhogdal var en kul bekantskap, dessa engelska norrlänningar var stora, tunga och väldigt tuffa i sitt spel, det var en nyttig lektion för oss alla.
På grund av skador och sjukdomar var det ett nykomponerat IFK vi fick se idag, det var killar som fick spela på platser de inte spelat på tidigare och det var debutanter.
Johan Andersson spelade hela matchen idag och gjorde det med bravur, kul att se att orken nu är tillbaka. Kul också att se Max Sandblad och Milan Suvejkic, båda födda 00, göra debut, även de klarade uppgiften galant. Även Yves, Adnan och Felix är debutanter, inhopp har alla tre gjort innan men aldrig startat i en tävlingsmatch.

Press mot oss i slutminuten

Jag tog mig ett långt snack med Christian CJ Järdler efter matchen (lång för att jag skulle få komma in och värma mig en stund)
Hej CJ, har du en stund över?
Hej Nico, det har jag alltid för dig

Härligt, vad säger du om matchen idag då?
Det var en match där vi ställdes mot ett lågt försvarsspel med mycket spelare på sin planhalva. Vi fick vara noggranna i passningsspelet för att skapa målchanser och där brast vi ibland i sista passningen som är så viktig för att anfallen ska leda en målchans eller ett avslut.

Jag tycker vi skapade massor första kvarten man att dom sedan läste av oss att vi kommer på kanterna och stängde dom bättre, vad säger du om det?
Jag tycker ändå vi skapar tillräckligt många chanser för att ta ledningen redan i första halvlek, främst genom att vi vinner bollen högt eller att vi lyckas ta oss ner bakom dom på olika sätt och därifrån spela in bollen.

Okej, och till slut fick vi in den där bollen, vad säger du om det andra målet som inte godkändes?
I andra halvlek gör vi rättvist 1-0  på en fin passning av Johan till Ellis. Vi försöker hela matchen igenom att spela oss fram i plan och har ganska mycket löpningar runt bollhållaren men det stannar vid ett gjort mål idag eftersom PC:s nick tveksamt blåstes av för offside.

Glädjeämnen idag?
Det finns mycket glädjande att ta med sig från matchen. Vi håller nollan och har bara släppt in spelmål i två matcher. Vi gör mål även i denna match och vi går obesegrade genom gruppen men tyvärr räcker det inte till avancemang detta året.
Extra glädjande är att vi har flera nya spelare i startelvan som går in och gör sitt yttersta för att vårt Värnamo ska vinna och vi fick också se två spelare födda 00 debutera i A-laget idag, i tävlingsmatch. Det var Max Sandblad som fick 25 minuter och Milan som fick dryga kvarten.
Väldigt nyttigt för killarna och bra för klubben att de redan fått känna på denna nivå och att de faktiskt byttes in vid ställningen 1-0 då matchen ska avgöras och inte vid ledning 4-0 som ofta annars är fallet.

Ja det var väldigt kul att se båda debutanterna, hur ser veckan ut som kommer?
I veckan som kommer så väljer vi att gå ner lite i belastning. Spelarna har jobbat hårt i många veckor nu så det passar bra att lätta lite på träningen för att kunna köra på igen sen!

– Tack för den långa intervjun CJ, nu är jag lite varm igen och kan gå ut.
– Hahaha jag är ju lättintervjuad Nico, det var så lite så och jag behövde också värma mig lite

Fakta:
IFK Värnamo – Ytterhogdals IK 1-0 (0-0)
1-0 mint 71 Ellis Culum, assist Johan Andersson
Varningar: IFK Johan Andersson, gästerna Dory Yates, Alexander Norling, Joe Massey, Daniel Andersson och James Risbrough
Publik som frös: ca 250

Dagens nykomponerade lag:
Pilip Vaitsiakhovich, Felix Wieslander Andersson, Tyler Lissette, Johan Andersson, Freddy Winsth (65)
Melvin Frithzell, Liridon Silka, Adnan Kulovac, Ellis Culum
PS & Yves Nkuru
Ersättare:
Tobbe Andersson (MV), Max Sandblad (65), Elvis Dani, Milan Suvejkic (80)

Nästa match är mot Landskrona Bois kommande lördag, matchstart 13:00 på Ljusseveka Konstgräsplan, du missar såklart inte det eller hur?!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis