3 svarta minuter för IFK

Det var 3 svarta och jobbiga minuter i slutet på första halvlek som fällde avgörandet, minut 42 och minut 45, GAIS gjorde 1-0 och 2-0 och gick trygga till halvtidsvilan, målgörare var Luka Mijaljevic 1-0 och Dardan Rexhepi 2-0.
Annars hade första halvlek varit som väntat, GAIS ägde mycket boll men IFK hade bra kontroll på matchen. Dock var vi lite uddlösa framåt i våra anfall, GAIS försvar för dagen spelade strålande och släppte ingen över bron. De tvingade IFK att ta avslut från långt håll eller slå för tidiga avgörande bollar.

Andra halvlek började med att GAIS pressade IFK lång in på egen planhalva, men laget hade ändå bra koll på händelserna på plan, till minut 53, ännu en olycklig minut.
GAIS får en onödig frispark till vänster om straffområdet, den skruvas stenhårt på mål, Jonathan Rasheed som i vanliga fall är säkerheten själv gör en liten missbedömning av bollbanan. Bollen träffar Jonathans vänsterarm och studsar rakt på fötterna på Dardan som knappt behöver röra på fötterna för att bollen skulle gå i mål.
IFK hängde inte läpp för det, tvärtom, några smarta byten gjorde att laget tog kommandot i matchen. Man skapade och en del halvchanser utan att ha rätta skärpan i avsluten. Men i minut 73 visade inbytta nyförvärvet från IFK Norrköping Gentrit Citaku att han kommer att bli en stor tillgång för laget, hans precisa och stenhårda passning på PC:s fot gjorde ställningen till 3-1 och det blev lite nerv och spänning igen.
GAIS är dock höstens lag och ett mycket duktigt sådant,  ett par byten i laget gjorde att man stängde matchen helt.
För att slå ett så pass bra lag som GAIS måste alla i laget spela på topp, men får heller inte bjuda på något. Idag var inte alla killar på topp och IFK mer eller mindre bjöd dem på två av målen, då vinner man heller inte. Vi skall ta lärdom av denna match och ta med oss godbitarna till kommande match mot HBK nästa måndag. Jag lovar att vi då både kommer att vara på topp på samtliga fötter och inte gr bort några bjudningar.

Fakta:
GAIS – IFK Värnamo 3-1 (2-0)
1-0 minut 42 Luka Mijaljevic
2-0 minut 45 Dardan Rexhepi
3-0 minut 53 Dardan Rexhepi
3-1 minut 73 Pär Cederquist, assist Gentrit Citaku
Varningar: GAIS Keiron Cadogan, IFK David Engström och Oscar Johansson
Publik: 2011
Avslut totalt: 13-7
Avslut på mål: 3-4
Avslut i virket: 1-0
Hörnor: 4-6
Frisparkar: 14-10

Tyvärr hade vi ingen fotograf på plats på Gamla (Nya) Ullevi igår så det blir inga bilder från matchen.

Vid pennan:
Nico Eremidis