Ä N T L I G E N!


Så många som väntat, så många som längtat, så många som lidit och så många som tvivlat, skulle aldrig den där oturen släppa oss och gå till någon annan klubb?
I lördags skedde just detta, Ä N T  L I G E N, vi vann om än med massor av tur.

Första halvlek var annars spelmässigt vår, men de chanser av klass som skapades skapade Brage, tre sådana i antalet, om ni inte vet så har vi en ny burväktare i mål som heter Joakim Wulf, han stängde igen butiken i lördags med några helt galna räddningar.

Vi trillade boll mycket bra, hittade ytorna som vi skulle, speciellt när vi bytte sida till sida med underbara krossbollar. Men väl framför mål var vi obeslutsamma igen, vi letade efter den där passningen som skulle göra att någon blev fri nästan på mållinjen, den passningen är rödmärkt, utrotningshotad och sällsynt.

Om krossbollarna var 100 % säkra så var inläggen inte lika precisa, men ni måste ha i åtanke att det är många nya killar i laget och ett nytt spelsätt, det tar sin tid att lära sig hur alla spelar, springer och vill ha bollen. Första halvlek gick således till oss på poäng för vårt varierande spel.

Andra halvlek startade som den första slutade, men 15 minuter in på halvleken började orken tryta på några av killarna, Brage var inte sena att ta vara på den möjligheten och satte en hög press på oss, hemmalaget skapade också ett par riktigt fina lägen men, sa jag att vi har en ny målvakt så heter Joakim? Han var som en levande mur under 10-15 minuter när pressen mot oss var som värst och stod inte Jocke i vägen så var vårt starka försvar där och hjälpe till.

Ledarteamet satte fart på avbytarna och gjorde ganska snabbt ett par byten, sakta men säkert åt vi oss in i matchen igen, dock var Brage fortfarande sylvassa med sina snabba omställningar, tappade vi boll i fel läge var garanterat en målchans för hemmalaget.

Sista 10 minuterna tog vi åter tag i taktpinnen på allvar, vi skapade och några riktigt bra chanser som kunde resulterat i mål, Abdu hade den första, någon minut senare var det Paolos tur, sen var det Abdu igen, och vem mins inte Freddys klack till PC? Men skotten blockades eller gick över läktaren….
Men hela tiden kändes det som att vi skulle ta trean i denna match, det kändes i magen och det kändes i hjärtat, en chans, en chans där någon får lite spelrum för skott så skulle den sitta där. Men det kanske bara var jag som kände så?

Minuterna tickade på, skylten med tre minuters tillägg hölls upp av fjärdedomaren, inget av lagen fegade utan gick för fullt istället, båda ville verkligen vinna denna match.
Klockan hade tickat fram till 93+, domaren hade lagt till lite extratid då något inkast och någon frispark hade tagit lite för lång tid, jag var på väg att stoppa ner min kamera och ta upp mobilen för att göra lite intervjuer.

Plötsligt vi vinner bollen på mitten, en snabb passning ut till Danne på högerkanten, jag stannar upp, ser att vi har mycket folk kvar i och runt straffområdet, nu kommer det, bara Danne får in ett bra inlägg, sekunderna, rättare sagt minuten efter kommer jag nog aldrig att glömma.
Dannes inlägg är klockren och PC:s volleyskott från 14 meter kanske inte lika klockrent men desto mer överraskande för hemmamålvakten och bollen går i MÅL! Helt makalöst! Helt sanslöst! Och helt underbart!
Tiden stod still, jag bara fotade och fotade, när jag sen tittade på alla bilder kunde jag se glädjen, lättnaden och den galna euforin, jag har nog aldrig sett PC så glad efter ett mål, eller Freddy, Freddys jubelvrål hördes nog enda bort till Grängesberg och det är en bit bort det.

PC:s volley i bild

Kommentarerna från funktionärerna skall jag inte återge här i text, men det var inga snälla ord om man säger så. Jag påminde en av dem om att de vunnit på samma sätt för några veckor sen men det ville denne inte alls kännas vid. Att våra 10 supportar på plats kunde överösta 1334 hemmafans var också det en överraskning, men det glädjen som infann sig där o då, den vill jag gärna uppleva varje match, kan jag få det tack!

På presskonferensen efteråt var Road samlad och glad, han höll med om att Brage under 15 minuter i andra halvlek hade ett järngrepp på oss men han såg detta som ”karma”, det var helt enkelt vår tur att ha flytet med oss.
Brages tränare Klebér Saarenpää var lika professionell som sist, han tyckte att de hade skapat tillräckligt många heta chanser för att vinna matchen, särskilt i andra halvlek, men nu blev det inte så, det är detta som gör fotbollen så underbar och oförutsägbar.

Fakta:
IK Brage – IFK Värnamo 0-1 (0-0)
0-1 93,48 PC, assist Daniel Ask
Avslut: 15-7 (6-2)
Avslut på mål: 9-3 (3-1)
Frisparkar: 10-9 (6-3)
Hörnor: 2-2 (8-5)
Varningar 0-2, Viktor Einarsson, Sameegh Doutie IFK
Publik: 1342 varav 11 från Värnamo

Startelvan:
Joakim Wulff (mv), Nethinio (Evaldo Nascimento Lamaur Neto), Johan A, Jon B, Freddy W
Isse I (60), Alexander J, Viktor E (Viktor Einarsson)(83), Danne A, Sammi (Sameehg Doutie)(60) & PC

Ersättare:
Tobbe A (mv), Fabio (Fabio Santos da Gama), Tyler L (83), Axel W, L Abdu (60), Rasmus W (Rasmus Weidesheim-Paul), Paolo M (68)

Nästa match spelas om 7 dagar hemma på Vallen, då gästas vi av Landskrona BoIS, matchstart 19:00

Se och hör vad Joakim “Jocke” Wulff hade o säga efter matchen längre ner på sidan

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis