Andra raka för Damerna

Det blev vinst borta i Borås mot duktiga välspelande Bergdalen för Damerna med 3-1 efter ledning i halvtid med 2-0.
Det var inte dom bästa förutsättningarna precis för att spela fotboll, det regnade, det blåste och det var svinkallt. Planen är jättetrång och belysningen lika bra som en pannlampa som dessutom tändes alldeles för sent. Vi har det väldigt bra här i Värnamo mot många andra skall du veta.

Sefika Muratovic, idag mycket bra!

Vi började galant första halvlek, vi styrde och ställde lite som vi ville och Bergdalen fick jaga boll.
Det tog heller inte många minuter innan första läget kom, tyvärr gick Fannys skott i burgaveln. Men Fanny skulle senare ta revansch för i minut 15 kom Sefika ångande på högerkanten, hennes perfekta inlägg möttes på volley av Fanny G, bollen ven förbi en chanslös målvakt i Bergdalen.
18 minuter senare kom 2-0, det var nästan en kopia av första målet dock med två andra huvudrollsinnehavare, denna gång var det Fanny T som från sin högerbacksplats gjorde årets raid på högerkanten, inlägget var klockrent precis som Fanny Holmbergs bredsida i mål. Och hur snygga mål var inte det då va! Direkt ur instruktionsboken!

Fanny Götesson bombar in ledningsmålet

Andra halvlek blev inte som den första, precis som när vi möttes för en månad sen i en träningsmatch kom Bergdalen ut som ett nytt lag. Dom satte en enorm press på oss över hela planen och tryckte ner oss hårt på vår planhalva. Men vi stod pall och försvaret höll ihop stadigt. Bergdalen fick ta sina avslut från distans och det vållade inte Elvira i mål några problem. Vi satsade på kontringar istället. Just på ett sådant skott utifrån fick Bergdalen en hörna, efter lite snedträffar hit o dit hamnade bollen hos Tove Lorén som från 2 meter dunkade upp bollen i nättaket.

Kajsa “Benke” Bengtsson vinner allt i luften

Tränare PS såg att vi behövde förändra, det var några trötta ben och huvud, 2 snabba byten och vi var på banan igen. Våra kontringar kom en efter en och till slut resulterade just en sådan i mål. Sefika slår ett hårt inlägg, Mona klipper till i flykten, bollen träffar en back och rullar ut till Elin F som drar till på ett. Jag såg direkt när hon träffade bollen att den skulle gå in, bollen fick en härlig båge runt tre backar och in i burgaveln.

Fanny Holmbergs skott räddas på mållinjen

Om man skall vara ärligt som man alltid skal vara så borde siffrorna varit 7-3 till oss sett till mycket bra lägen, att vi van rättvist är inget att snacka om. Vi borde ha punkterat matchen i första halvlek, men eftersom det var så regnigt och kallt ville vi ge publiken nått att värma sig med, en spännande match, eller kanske inte.

Min blomma går idag till Kajsa ”Benke” Bengtsson som i sin blott andra match i A-laget var stabil som en klippa i försvaret, på mitten höll Emilia Schellhas och Ronja Fröberg halva Bergdalen sysselsatta, den andra halvan sprang Sefika Muratovic sönder och samman, bra jobbat tjejer!

Det blir ingen statistik från matchen, och inte många bilder heller, jag frös så kopiöst att jag knappt kunde röra mina fingrar. Är vi verkligen i slutet på april eller är vi i mitten av februari? Jag bara undrar.

Nästa match är hemma på Vallen kommande lördag då vi tar emot Göteborgslaget Qviding FF, matchstart 15:00, kom i tid så att du verkligen får en sittplats.

O så några kloka ord på vägen: ”You never know how strong you are until being strong is the only choice you have”

Vid pennan och bakom kameran:
En stelfrusen Nico Eremidis