Andra raka för Damerna

Det blev en övertygande vinst för Damerna i bortamatchen mot IFK Örby med 8-1 efter 4-0 i halvtid.
För andra matchen i rad visade tjejerna att man kan spela bra fotboll, efter några nervösa minuter i början av matchen var det IFK för hela slanten. I början kom vi in i Örbys stressiga spel men efter 6-7 minuter så satt vårt egna spel igen och sedan trillade målen in med jämna mellan rum
4-0 i halvtid var kanske ett par mål för lite.

Mona gör sitt första mål av fem denna dag

I början av andra halvlek satte vi också 5-0 och allt var frid och fröjd. Men på en kontring och ett missförstånd om vem som skulle gå på bollen eller inte rann forwarden igenom och fällningen därefter inget att säga om, solklar straff. Den satte nyss inbytta Moa Halldorsdottir bombsäkert i mål.
Ett par minuter efter målet fick Örbyspelarna ny energi och hotade oss ett par gånger, men det skulle inte komma fler missförstånd av oss denna dag. Istället kom mål 6, 7 och åtta inom loppet av ett par minuter. Straffen var en liten väckarklocka även för våra tjejer.

Alma kom in och gjorde en strålande andra halvlek

Mina blommor idag går till Mona Chahrour som med sina 5 mål var matchen drottning, men hela laget spelade disciplinerat och inspirerat idag och ingen föll ur ramen.

Det gjorde även Olivia Montero

Fakta:
IFK Örby – IFK Värnamo Dam
0-1 minut 7 Mona, assist Linda
0-2 minut 24 Sefika (soloraid med en tunnel på målvakten som avslut)
0-3 minut 37 Mona, assist Emilia (frispark)
0-4 minut 41 Mona, assist Fanny H
0-5 minut 58 Emilia, assist Sefika
1-5 minut 65 Moa Halldorsdottir straff
1-6 minut 75 Mona, assist Elin
1-7 minut 82 Mona, assist Amanda
1-8 minut 84 Fanny H, Linnéa H

Avslut: 8-23
Avslut på mål: 4-14
Hörnor: 2-11
Frisparkar: 14-7
Publik: ca 120

Nästa match för Damerna är imorgon på Finnvedsvallen då vi gästas av Valinge IF från Göteborg, matchstart 19:30. Jag hoppas som vanligt på att ni skall börja gå o titta på Damerna också, det är dom värda.

O så några kloka ord på vägen: ”Never be ashamed of a scar. It simply means you were stronger then whatever tried to hurt you”

Vid Pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis