Ännu en förlust för Herrarna

Det blev en klar förlust i bortamatchen mot Degerfors med 1-4 för Herrarna. Och detta är den svåraste analysen jag gjort hitintills, halva jag skriker inombords ”neeejj inte igen, vad i hela friden håller vi på med!” och halva skriker ”såga inte, var saklig”.

Men till nu matchen, jag skall försöka vara saklig men samtidigt kritisk utan att leta syndabockar.
Första 15 var helt jämna mellan lagen, vi hade varsitt hyfsat läge men det var mest positioneringar på plan som gällde, man liksom kände på varandra lite. Men så i minut 16 kom först en skogstokig passning och på den en helt misslyckad brytning och vips så stod det 1-0 till Degerfors. Det är här och nu vi plötsligt har glömt det mest elementära i fotboll, att hitta rätt igen och göra det enkelt.

I minut 23 kom nästa kalldusch denna sommarheta vackra kväll, vi tillåter seriens skyttekung Sargon Abraham vända upp och prickskjuta 2-0. Men var är vi? Varför är inte någon där och stör? Knuffa lite, störa lite, nypa honom lite i baken (nej gör inte det, det är inte tillåtet)? Istället är vi lite som statister och ger en skyttekung ett utrymme han aldrig skall få. Vi själva har förbenat svårt att slå den enklaste passningen vilket gör att vi får jaga och jaga och jaga. Det håller inte, vi spelar faktiskt i Superettan om någon råkat ha missat det.
Hade vi inget då? Jodå, vi hade två ypperliga lägen att åtminstone reducera men som så många gånger tidigare är vi allt för obeslutsamma när lägen dyker upp o så rinner allt ut i sanden.


Andra halvlek och i minut 60 släcktes allt hopp för denna kväll för gott. Duktige Kevin Adrian Wright får väldigt enkelt komma ner på vår vänsterkant, han får dessutom nästan ostört promenera in till mitten av planhalvan och servera Henrik Castegren bollen på foten, han står också helt omarkerad och har all till i världen att sikta och prickskjuta in bollen via stolpen. 8 minuter senare kom även 4-0 när en hemmaspelare mot 3 IFK:are vinner en nickduell och skallar bollen i nät.


Sista kvarten såg det ut som att vi tog över spelet, faktum är det att Degerfors lät oss göra det genom att flytta hem sitt lag, spela med en ensam anfallare och försvara sin ledning, inget annat.

Vi gjorde ett tröstmål i minut 76 genom PC som fick ett inlägg från Danne Ask och i en tuff duell mot mittbacken vann den och nickade bollen i mål.


Nu måste vi ta oss samman och börja spela som ett lag, vi måste ta kampen och kriga för varandra, framförallt måste vinnarmentaliteten infinna sig hos alla och inte bara hos några. Visst kan man släppa in ett mål, även ett skitmål, men man får aldrig tappa greppet för det, det är bara att bita ihop och kämpa ännu hårdare, vi saknar det idag tyvärr.

Idag springer vi jämte våra motståndare och hoppas att dom skall felpassa, bryta en tånagel, snubbla eller att någon annan i laget skall bryta, idag slår vi en passning och hoppas att någon är där istället för att hitta en enkel säker passning och driva spelet framåt.

Återigen, jag letar inte efter någon att skylla på, men vi kan inte längre köra med ”tänk om vi hade satt den eller den chansen, då hade matchen ”kanske” slutat annorlunda, eller att dom hade tur som gjorde två kanonmål”, det är inte tur, det är vi som gör våra motståndare så bra genom att ge dom tid att briljera.

Jag ger inte upp, jag tror på laget, vi tror på laget, men laget måste börja tro på sig själva och spela som ett lag. Vi har spelat 11 av 30 matcher så det är många poäng kvar att kriga om men då måste vi kavla upp ärmarna som ett lag inte som idag några få.
Några kommentarer efter match blev det inte och inte heller någon presskonferens för jag satt och väntade i pressrummet och ingen annan dök upp.

Fakta:
Degerfors IF – IFK Värnamo 4-0 (2-0)
1-0 efter 15,55, Erik Björdahl, assist Sargon Abraham
2-0 efter 22,23, Sargon Abraham, assist Nikola Ladan
3-0 efter 59,07, Henrik Castegren, assist Kevin Adrian Wright
4-0 efter 67,41, Erik Björndahl (såg tyvärr inte vem passningen kom ifrån)
4-1 efter 75,48, PC, assist Danne Ask

Avslut totalt: 10-11 (6-5)
Avslut på mål: 7-3 (4-1)
Frisparkar: 15-5 (5-1)
Hörnor: 2-7 (2-3)
Varningar: 1-2, Henningsson och Kulovac IFK, Kastegren DIF
Publik: 1809

Startelva:
Tobbe A (mv), Anton M, Jon B, Tyler L (46), Freddy W
Alexander H, Alexander J, Predrag R (74), Danne A, Max O (46) & PC

Ersättare:
Morgan H (mv), Johan A (46), Adnan K (46), Victor K (74), Aldin B, Adebayo A, Darwin J

Nästa match är hemma på Vallen den 11:e juni då Jsödra kommer på besök, matchstart 19:00
Jag hoppas på ett fullsatt Finnvedsvallen för att visa att vi alla tror på laget!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis