Äntligen en seger igen!

Som vi, ni & jag (och alla andra) har suktat efter, i lördags kom den, segern, den så välbehövliga och välförtjänta segern!
Borta mot svåra Eskilsminne var det många som gnydde och fasade sig över, skulle det bli ännu en oavgjord match eller rentav en ny förlust? Skulle vi kunna resa oss efter debaclet mot Ljungskile föra veckan? Svaret blev ett klockrent JA!
Vi reste oss dessutom på ett mycket övertygande sätt, visst, spelet var kanske inte drömlikt men insatsen var helgjuten.
Redan från första minut tog killarna tag i spelet och efter 3 spelade minuter hade vi skapat två hyfsade chanser. Vi hade hört om att Eskilsminne spelade en fysisk fotboll och att vi skulle få det hett om öronen, så var det inte alls, tvärtom. Eskilsminne försökte spela en konstruktiv fotboll och rulla boll, det gick inte i lördags då vi var snäppet bättre under hela matchen. Faktum är att jag kände igen oss lite i dem, rädda för att förlora igen, ängsliga och obeslutsamma, lite så har vi spelat de sista veckorna själva. Svaret på gåtan varför det blir så heter ”självförtroende”, den varan hade vi massor av i lördags och ju längre matchen led ju mer av den vara fick vi.


Och denna gång studsade bollen vår väg för en gångs skull, ledningsmålet var ett bevis på det.
Ett stenhårt inlägg från Roman tog i ryggen på en motståndare och in i mål, föra veckan hade samma inlägg tagit på en motståndare och i bästa fall gått till hörna.
I slutet av halvleken hade även hemmalaget lite flyt, en hörna som vi nickar undan men inte bättre än att den hos en motståndare, han skjuter och träffar Tyler, bollen dimper ner framför fötterna på gästernas Emil Åberg, fel man att ge en sådan chans då han är lagets skyttekung, Emil klippte till direkt från 9 meter och bollen far in bakom Pilip i mål som en projektil. Ajdå, skulle det upprepa sig igen? Ännu en match vi tappar poäng i på ett skitmål?


Så skulle det inte alls bli, vi kom ut till andra halvlek lika taggade som i första och tog tag i spelet direkt. Vi skapade några riktigt heta chanser men gästernas duktige målvakt Pontus Löfvenmark stod i vägen.
Så i minut 55 kom ledningsmålet, ännu en gång var dirigenten Freddy som låg bakom anfallet, kalabalik i gästernas straffområde där de inte fick undan bollen, den studsar hit o dit men hemmalaget får inte undan bollen, vi har mycket folk i boxen, till slut hamnar bollen hos Bebben som klipper till och bollen högt upp intill målvaktens högra stolpe. Vild glädje! Vi har vänt matchen och vi har bra kontroll över händelserna på plan.
I minut 62 kom ännu ett jätteläge, från höger kom Alex ner, perfekt inlägg till en framrusande Romario, en slängnick av högsta klass men en jätteräddning av målvakten, en sådan nick förtjänade ett bättre öde, men en vass målvakt ville annat.


Spelet flyter på, chanserna kommer, men inga mål.
En ännu bättre chans fick vi i minut 92, hemmalaget hade flyttat upp mer eller mindre allt de hade, kvar blev två försvarare mot en Alex, han fångar upp bollen på egen planhalva och kör båda försvararna, fri med målvakten från halvplan och ensam med målvakten, men med så mycket tid på sig gick nog hjärnan i spinn på Alex, för han stannade av och försvaren kom ifatt honom hyfsat enkelt och dunderchansen rann ut i sanden.
Eskilsminne hade ett bra läge sista 5, bollen låg under två sekunder helt fri efter en hörna, men vårt oerhört starka försvar kunde resolut rensa undan bollen.
En mycket bra laginsats för dagen, det tar vi med oss till nästa match kommande söndag.
Tränare Thern var som alla andra mycket glad efter matchen, han var dock så pass samlad att han kunde säga några ord till mig.


Jonas, några ord om matchen kanske, om du pallar?
– Fy F¤n va gött! Vad vill du?
Jag vill bara höra vad du har att säga om matchen
– En gedigen och bra insats av alla, hjärtat var med och killarna gav allt även om spelet ibland inte stämde till 100
Vi brände ju några fantastiska lägen
– Det gjorde vi, ett mer rättvist resultat hade kanske varit 4-1 till oss
Något annat du vill dela med dig?
– Ja, helt sjukt, i minut 90 plus och alla går på knäna av trötthet, då hittar Alex krafter och springer sig fri från halvplan, imponerande!
Ja, jo, eller njae, han brände ju läget
– Det gjorde han, men orken var där även om han fick hjärnspöken och inte visste riktigt vad han skulle göra med bollen
Tack JT
– Tack själv, o eftersom du redan är klar med ditt, kan du fixa lite käk till mig? Eller vänta, jag är nog inte hungrig
Okej
– Förresten, jag är lite hungrig
Skall du ha eller inte?
– Fråga Murre, han vet om jag vill ha eller inte
Murre???
Thern garvar brallorna av sig och går in till killarna igen, jag fattar ingenting och går till bussen, skulle han ha käk eller inte? fasen också, nu drev han med mig igen den räven

Fakta:
Eskilsminne IF – IFK Värnamo 1-2 (1-1)
0-1 efter 36,09 självmål (Romans inlägg tog i ryggen på en försvarare och in)
1-1 efter 41,26 Emil Åberg
1-2 efter 53,48 Bebben
Avslut totalt: 3-13 (2-9)
Avslut på mål: 3-6 (2-4)
Frisparkar: 12-14 (4-6)
Hörnor: 2-5 (1-1)
Varningar: 0-3 Roman, Tyler & Erick IFK
Publik: 269 varav 19 från Värnamo

Startelvan:
Pilip V (mv), Victor E (debutant), Viktor L, Tyler L, Freddy W, Roman
Erick Brendon (75), Charlie V (90), Francis, Alex & Bebben 73)
Ersättare:
Filip E (mv), Aldin B (90), Axel W, Ivan D (73), Erick B, Isse I (75) & Robin S

Nu lägger vi även denna match till historieböckerna och blickar framåt och söndagens match mot serieledarna Utsiktens BK hemma på Finnvedsvallen, matchstart 17:00
Jag hoppas att ni kommer och stöttar killarna på söndag, dom behöver allt stöd dom kan få.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis