Bäst i derbyt! Öster besegrat igen

Men jag börjar med att tacka alla er som var på arenan igår, det var folkfest med stort F.
Tack till Östers fantastiska klack som med sin färgprakt lyste upp hela Finnvedsvallen.
O så till matchen, den som alla pratat om i månader nu, returmötet, kampen, kriget, grannfejden, vem skulle stå som segrare? Öster hade ju revansch att utkräva.
Och inledningsvis var det och gästerna som hade ett övertag, men efter 10-12 minuter kom vi in i matchen. Nu var det ”Even Steven” på plan, spelet flöt fram och tillbaka i ett rasande tempo och närkamperna var många och tuffa men schyssta för det mesta. Bästa chansen fick Melvin, tyvärr tog Melvins avslut i stolpen och ut. Strax därefter kom Öster igenom men en viss Tobias Andersson lät sig inte överlistas.

1-0 är ett faktum

I minut 29 öppnade matchen upp sig ordentligt, på en perfekt slagen frispark av Petar från vänster kom en Paolo Marcelo Souza Alves flygande som en hök i luften, han träffar bollen perfekt med huvudet och bollen går i mål som en projektil.
Men säg den glädje som varar, 9 minuter senare blinkar anslagstavlan ilsket 1-1, gästerna hade kvitterat. På en säkerligen inövad variant blev gästernas libero Mario Vasilj kvar efter en hörna, inlägget från vänster var perfekt och Mario tackade och tog emot bollen med huvudet. Nicken satt där den skulle utan chans för Tobbe i mål.
Men detta skulle bli vår dag, denna skulle resultatet gå med oss. I halvlekens sista minut visade kapten Freddy var skåpet skall stå, har man förlorat bollen skall man kämpa tillbaka den, det gjorde Freddy, slog en perfekt passning till Petar som hittade Oscar. Om 1-0 målet var en projektil så var Oscars skott allt annat än det, men välplacerat var det och skruv på bollen var det. Gästernas målvakt missbedömde skruven, studsen och hastigheten därför tappade han in bollen i mål.
Känslan att ha flytet o gör mål i sista sekunden är obeskrivlig.

Paolo Marcelo Souza Alves, lägg det namnet på minnet

Statistik efter första halvlek:
IFK Öster 2-1
Avslut: 3-4
Avslut på mål: 2-3
Avslut i virket: 1-0
Frisparkar: 7-5
Hörnor: 0-4
Varningar: 0-0

En bild säger mer än tusen ord

Dom 15 första gjorde Öster allt i sin makt för att kvittera, men killarna var smarta och gick inte bort sig. Efter forceringen började IFK återigen att skapa lägen, frågan var när och inte om 3-1 målet skulle komma. Östers målvakt tog dock revansch på sig själv och gjorde några riktigt svettiga räddningar.
Men en annan målvakt överglänste honom idag, Tobbe, den grabben alltså! Vilka räddningar! För vem mins inte dubbelchansen i första och andra halvlek eller enhandsräddningen efter det att bollen styrt på ett IFK-ben.
Det fanns en kille till som igår var fenomenal, Oscar Johansson, IFK:s egna Duracell, jag tror inte det finns många centimeter på Finnvedsvallens zebrarandiga plan som den grabben inte sprang på igår, han var överallt precis hela tiden.
Men som jag skrev innan, denna dag var vår dag! Vi lyckades med mycket slit och lite tur att bärga alla 3 poängen och det var rättvist.
Östers tränare sa efter matchen att han tycker att IFK vann rättvist, hans killar följde inte “gameplan” och IFK straffade dom för det.
tränare Järdler var av samma åsikt men tillade också att det var på tiden att turen och flytet även föll över hans grabbar.

Oscar Johansson, bäste utespelare på plan idag

Östers fantastiska hejaklack, ni var grymma!

Kamrattolvan som förgyllde Finnvedsvallen med sång och hejarop

Fakta:
IFK Värnamo – Östers IF 2-1 (2-1)
Avslut: 6-5
Avslut på mål: 3-4
Avslut i virket: 1-0
Frisparkar: 13-8
Hörnor: 6-6
Varningar: 1-3 Albin Seger IFK, Simon Strand ÖIF, Dragan Capcevic ÖIF och Månz Karlsson ÖIF
Publik: 4122 FANTASTISKT! Tack till er alla! och välkomna tillbaka den 17/9

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis