Bitter förlust mot Åtvidaberg

Ja, den förlusten sved ordentligt i mitt IFK-hjärta, siffrorna skrevs till 1-3 denna kalla oktobernatt.
Siffrorna talar inte alls sanning för matchen var oerhört jämn och kunde slutat hur som helst, mest rättvist hade ett oavgjort resultat varit.

Ytterst nära att IFK tar ledningen efter 18 minuter

Ytterst nära att IFK tar ledningen efter 16 minuter

Men vem har sagt att idrott är rättvis? De inledande 10-15 minuterna var Åtvidabergs, utan tvekan, de rullade boll snyggt och IFK fick ägna sig åt att jaga boll, men inte ett enda riktigt bra läge skapade gästerna under den tiden. Efterhand jobbade killarna in sig i matchen och spelet jämnade ut sig, fortfarande var det få riktiga målchanser. Bästa läget hade Oscar Johansson när han plötsligt hade bollen framför sig och mitt i skottsektorn, tyvärr var skottet inte bra nog för att vålla målvakten några problem.

Simon försökte sig på en volley

Simon försökte sig på en volley

Så kom då gästernas ledningsmål, egentligen från ingenstans, ett par mindre bra beslut försvarsmässigt resulterade i att en ÅFF:are plötsligt stod fri på straffpunkten, hans stenhårda skott passerade Jonathan i mål, bakom honom stod Martin som blev träffad på armen. Straffen var inget att säga om, den var solklar. Exekutor Ammar Ahmed gjorde processen kort och tavlan blinkade ilsket 0-1.
Nu var det uppförsbacke igen, som så många gånger förr denna  trista höst, men återigen visade grabbarna vilja och inställning, till slut kom också belöningen. I minut 40 hittade Johan Svahns känsliga fot PC:s skalle och 1-1 var absolut välförtjänt.

PC:s härliga kvittering

PC:s härliga kvittering

IFK kunde med lite flyt även fått in ett ledningsmål innan halvtid, men 1-1 stod sig tiden ut.
Andra halvlek hade knappt startat innan folket på Finnvedsvallen satte kaffet i vrångstrupen, en del till och med hällde ut det över sig, för i minut 47 kom åter mäktigaste mål på Finnvedsvallen 2016.
Jens Jacobsson fick lite för enkelt ta sig fram på högerkanten, strax utanför straffområdet drog han till, häxpipan till skott gick över Jonathan i mål och in i bortre krysset, ett oerhört snyggt mål om än lite flyt med träffen. Den gode Jens skall nog hänga upp den skon som trofé för det gör han aldrig om.

Freddy Winsth, mycket bra som alltid

Freddy Winsth, mycket bra som alltid

I minut 62 avgjordes matchen tycker jag. IFK hade haft ett bra tryck på gästerna under några minuter, Simon Nilsson slår in en stenhård boll, den passerar alla, även målvakten, där bakom målvakten står en back som blir helt överraskad av att bollen kommer mot honom. Han slänger sig för att få undan bollen, den träffar dock honom illa och är på väg in i eget mål, i fallet sträcker backen ut armen, träffar bollen och samtidigt knuffar han ut den, STRAFFFFFFFFFFFFF, hela jag exploderade, hela ståplatsläktaren exploderade, de andra journalisterna som också stod 3 meter ifrån exploderade, bollflickorna svimmade av spänning, men inte domaren. Han friade efter att ha kastat en snabb blick bort mot sin assisterande, men mer straff än så kan det inte bli. Där och då avgjordes matchen, för istället för att få (chansen till) 2-2 (kanske?) gjorde gästerna 3-1 ett par minuter senare. Efter de målet reste sig inte IFK igen, det blev massor av chansbollar och inget ordnat spel, uppförsbacken var för tung. Alla ville mycket men det var svårt att få ut det i spelet tyvärr.

PC försökte med en cykelspark

PC försökte med en cykelspark

På presskonferensen efter matchen var av förståeliga skäl  Roar Hansen, tränare för ÅFF, mycket lycklig över att ha säkrat kontraktet i Superettan på egen hand. Han var extra glad att ÅFF gjort det med kanske seriens yngsta lag.
Jörgen Petersson var mindre glad, han ansåg att matchen var jämn och att den kunde slutat hur som helst. Jörgen sa att ett par mindre bara beslut försvarsmässigt fällde avgörandet i denna match.
Nu gäller det att lägga denna match bakom sig, redan på söndag är det läge att revanschera sig ta höstens första trea, man måste vara optimistiskt och tro på det man gör, tro på laget och tro på att vi fixar detta.

Fakta:
0-1 minut 27 Ammar Ahmed, straff
1-1 minut 40 Pär Cederqvist, assist Johan Svahn
1-2 minut 47 Jens Jacobsson, häxpipa och årets mål på Finnvedsvallen (?)
1-3 minut 67 Simon Alexandersson, assist Kevin Deeromram
Avslut: 14-10
Avslut på mål: 9-5
Hörnor: 4-1
Frisparkar: 14-12
Varningar: 1-1, PC IFK minut 61, Jon Birkfeldt ÅFF minut 29
Publik: 865

Viljan att vinna måste alltid vara större än rädslan att förlora!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis