Björn avslutar karriären

bjorn

38-årige Björn Åkesson väljer nu att avsluta karriären. Följderna av den skada han ådrog sig redan 2012 har tyvärr gjort sig påmind under våren, och Björn har inte kunnat komma tillbaka till full träning och spel. Och trots noggrann rehab och 100% engagemang från hans sida känner han nu att det inte kommer att gå att komma tillbaka fullt ut.

Björn Åkesson värvades till IFK Värnamo inför säsongen 2003 från moderklubben Älmhults IF. Han kom omgående att bli en av klubbens viktigaste spelare, och förblev så under sina år i IFK Värnamo. Under två år representerade Björn Östers IF (2010) och Halmstads BK (2011). 2012 kom han tillbaka till IFK, men en efterhängsen skada gjorde att det endast blev 7 starter det året. Under 2013 kom han tillbaka i fullt spel, och han har sedan dess varit en av IFK :s absolut bästa och viktigaste spelare och dessutom en av Superettans bästa målvakter.
Totalt har Björn spelat 96 matcher i Superettan för IFK Värnamo, och faktiskt även gjort ett seriemål då han satte den viktiga kvitteringen mot Varbergs Bois på övertid 2013.

Det är givetvis väldigt tråkigt när skador ska stoppa spelare från att fortsätta sin karriär. Helst vill man ju att spelaren själv ska kunna ta det beslutet utifrån sin egen vilja. Björn har varit väldigt viktig för oss i många år, säger IFK’s sportchef Thomas Lundqvist, och fortsätter
Vi har under en längre tid pratat med Björn om andra uppgifter i klubben efter hans aktiva karriär (redan nu tränar han ett av våra pojklag) och han har ju även påbörjat sin tränarutbildning. Så vår förhoppning är att Björn fortsätter ännu många år i IFK Värnamo, även om det nu blir i andra roller.

Björn Åkesson kommenterar:
– Jag har verkligen gjort allt jag kunnat för att komma tillbaka men har fått inse att det inte går. Och det känns surt att inte själv kunna bestämma när man ska sluta men nu är det som det är, och jag får göra det bästa av läget. IFK Värnamo är en fantastisk förening och jag trivs väldigt bra med spelare och ledare och alla andra runt omkring. Jag har även haft turen att få ha bra målvaktstränare under åren och vill här tacka Jocke Carlsson, Göran Mårtensson, Uffe Thorsson och Magnus Olsson som alla betytt mycket för min utveckling. För mig är det självklart att försöka fortsätta i klubben i någon roll framöver, och det ser jag fram emot.

IFK Värnamo vill rikta ett stort tack till Björn för hans insatser som spelare för klubben och önskar honom all lycka framöver!