Damerna ångar på i division 1

Det blev delad pott för vårt fantastiska Damlag hemma mot Onsala i ökenvärmen i söndags.
Men visst borde vi ha vunnit matchen, och dessutom med klara siffror, eller vad sägs om två ribbträffar, en trippelchans och en boll i stolpen under första halvleks första 20 minuter.
Men bollen ville bara inte in idag, ibland går det bara troll i maskineriet.
Ett avslut på mål var allt gästerna mäktade med under de första 45 så Kajsa i mål var nog mest svettig av den 30-gradiga värmen än att hon fick slita på plan.

Andra halvlek började vi som vi avslutade första, med andra ord mycket bra, men vi kroknade ordentligt efter 10 minuter, då var det istället gästerna som förde spelet och vi fick försvara oss, så det var föga överraskande att Sara Ögren gav oss ledningen med ett underbart välplacerat skott i målvaktens vänstra kryss i minut 52, vi hade ju greppet. Men så kom tröttheten, vi hade sprungit som galärslavar och energin började ta slut. PÅ en snabb spelvändning kom så kvitteringen i minut 67, egentligen inte allt oväntat då gästerna under några minuter hade stryptag på oss och precis innan missat ett friläge, missat är fel ord, det var Kajsa i mål som gjorde en fenomenal utrusning och knep bollen vid fötterna på anfallaren.

Med 10 minuter kvar hade vi fyllt på tankarna med energi igen och återigen tog vi över matchen och skapade 2-3 riktigt fina lägen utan att kunna sätta dit bollen.
Men gästerna skulle få sista ordet i matchen, på övertid och i sista minuten vaskade de fram en hörna och på den och matchen sista spark höll dom på att få med sig alla tre poängen hem, men som tur var smet bollen en meter över.
Onsala må ligga sist i tabellen, men den ljuger, för det var ett mycket bra lag vi mötte, jag påstår att dom till och med är bättre än andra lag vi mött i år.
Men vi är inne i ett stim för närvarande, precis som herrarna, och är tunga att möta, vi jobbar och sliter för varandra och vi är vältränade, 7 matcher återstår i vår enkelserie, jag tror att vi måste vinna 4 av dem för att inte bli inblandade i undre halva utan fortsätta vara på den övre halvan.

Mina blommor går idag till Emma Lorenzen och Lizette Kennethsson
Lizette skall hyllas lite extra då hon idag blev uttagen till F17-landslaget och deras läger på Bosön 31/8-3/9, stor grattis Lizette!

De andra tre seriematcher vi spelat har varit:
Husqvarna – IFK 4-1, helt missvisande siffror, för föll på egna misstag
IFK – Ulricehamn 4-2, vi vände ett underläge med 1-2 till en seger med 4-2 på ett ypperligt sätt
Böljan Falkenberg – IFK 1-2, sena mål i matchen upp till 0-2, hemmalaget gjorde sitt mål i minut 92

Fakta:
IFK Värnamo – Onsala BK 1-1 (0-0)
1-0 efter 51,39 Sara Ögren, assist Fanny Holmberg
1-1 efter 66,20 Elinor Jonsson

Avslut totalt: 14-6 (6-1)
Avslut på mål: 8-3 (6-0)
Frisparkar: 2-3 (2-1)
Hörnor: 3-4 (2-2)
Publik: 23
Felfri domare: Erna Huskic

På lördag smäller det igen, smålandsderby mot serieledande Mariebo IK på fantastiska Stadsparksvallen, det ser vi fram emot för det är alltid bra, spännande och välspelade matcher mot dem.

O så några ord på vägen: ”Kom ihåg att leva i nuet, dröm och framtiden och lär av det förflutna”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis