Damerna föll i Helsingborg

Damerna är iväg på Teambuilding i Helsingborg denna helg och passade då på att spela en träningsmatch mot Eskilsminne idag.
Vi fick lämna Västergårds IP med en 5-1 förlust i bagaget efter 1-0 i halvtid.
Det började annars mycket bra, tjejerna visade hög moral och ett mycket bra spel dom första 30 minuterna, även om vi skapade få bra lägen så förde vi matchen och var väldigt tajta i vårt försvarsspel. Men Eskilsminne är ett mycket duktigt division 1 lag som sakta men säkert kämpade sig in i matchen. De sista 15 minuterna var det jämt skägg spelmässigt men klart övervikt till Eskilsminne chansmässigt.
Tyvärr var det på våra individuella misstag som Eskils fick sina chanser.

I minut 38 tog hemmalaget ledningen på en hörna från vänster, vi gick upp och krigade om bollen, den skarvades ner mitt i vårt straffområde, lite kalabalik men till slut fick en hemmaspelare en fot på bollen som gick in i burgaveln. Där var vi lite för obeslutsamma och passiva.
De sista 7 minuterna kom vi undan med blotta förskräckelsen, återigen slarvade vi på egen planhalva i vårt uppspel och Eskils var blixtsnabba med att straffa oss, eller vad sägs om en ribbträff och två frilägen på 5 minuter?

I halvtid pratade tränare PS med tjejerna om vikten att aldrig vara passiv, han ändrade också på strategin och beordrade press mycket högre upp på plan.
Tjejerna lyssnade och gick ut och körde enligt instruktionerna, vi tog åter tag i spelet och förde matchen. Kvitteringen i minut 57 kom därför helt logiskt, på ett mycket bra uppspel kom Linda P ner på högerkanten och serverade Tilde J en klockren passning snett inåt bakåt, Tilde lyfte elegant och iskallt bollen Eskils mycket duktiga målvakt.
Men säg den lycka som varar för evigt, redan i minut 63 tog hemmalaget åter ledningen, denna gång på en frispark från 22 meter. I den mycket starka vinden och snöstormen tog bollen en annan väg än den Jennie i mål förväntade sig, bollen träffade henne i ansiktet och gick i mål.

8 minuter senare samma sak fast på ett inlägg, Jennie boxar bort bollen som med vindens hjälp hamnar rakt på en hemmaspelare som enkelt sätter bollen i nät.
Att vi släpper in 2 bollar till inom 8 minuter, minut 71 och 79, är inget att säga om, tjejernas huvuden hängde då redan och släpade i konstgräset.
Det var otroligt svårspelat idag med mycket starka vindar, ömsom snöstorm, ömsom solsken och ömsom både och. Eller som en kille som gick förbi sa till mig, detta är vardag för oss, vi kan vinden, det blåser alltid såhär på denna idrottsplats.
Jag tyckte mig till och med se en flock med flyttfåglar som närmade sig arenan men som vände tillbaka till Danmark ju närmare de kom, men kanske såg jag fel med all snö i ögonen.

Tränare PS var såklart inte helt nöjd med att målen rullade in så snabbt i andra halvlek, han poängterade att laget spelat stabilt, eller till och med mycket stabilt försvarsmässigt de sista 2 träningsmatcherna men att det inte gick att känna igen idag. Han ville inte ge godkänt till någon utan poängterade att alla kan bättre. Tjejerna är inne i en mycket tung träningsperiod just nu och kanske är det en bidragande orsak.
Men jag är inte lika hård som tränare PS för jag hittade några som jag vill ge mina blommor till, nämligen Fanny H, Emilia S, Tilda J och Sefika M. Jag tycker att dessa tjejer förtjänar blommorna för deras slit hela matchen igenom och för att de höll huvudet högt hela tiden, bra jobbat tjejer!

Fakta:
Eskilsminne IF – IFK Värnamo 5-1 (1-0)
1-0 minut 37 på hörna
1-1 minut 57 Tilde Johansson, assist Linda Persson
2-1 minut 65 på frispark
3-1 minut 71 på retur
4-1 minut 76 friläge
5-1 minut 79 skott från höger

Startelvan:
Jennie H (MV), Fanny H, Amela B, Olivia L, Alma I
Tilde J, Emilia S, Olivia M (46), Sefika M
Linda P & Mona C (59)

Ersättare:
Alma C (46), Linnéa A (59) och Amanda H

Publik: 16 stelfrusna stackare och jag

Damernas tidigare träningsmatcher:
IFK – Husqvarna 2-5, målskyttar Mona C 2
Nittorp – IFK 1-0
Böljan – IFK 5-2, målskyttar Fanny H och Tilde J

Kommande vecka spelar tjejerna två matcher, en på tisdag hemma på Ljusseveka mot Ljungby IF, matchstart 19,00 och så på lördag borta mot Växjö BK, matchstart 15,30 på Telleborg IP.

O så ett par kloka ord på vägen: ”Fyll inte livet med dagar, fyll dagarna med liv istället”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis