Damerna fortsätter att imponera

1-0 mot gästande Vadstena GIF på makalöst fina Finnvedsvallen idag. Ja dessa IFK-tjejer fortsätter att imponera gång på gång. Ni mins väll den otroliga vändningen borta mot Nittorp eller hur? Ja detta var strået vassare då gästerna innan denna match var serieledare.

Linda Persson får symbolisera viljan i laget idag

Linda Persson får symbolisera viljan i laget idag

Vi möttes i en minst lika hård kvalmatch i höstas och vi visste vad som väntade i denna match. Det blev också som vi trodde, en absolut jämn och tuff match.
Första halvlek gick till IFK:s favör, det var vi som skapade de flesta och hetaste chanserna, det skall dock erkännas att det var få av den varan. Vi valde att spela med en fembackslinje med tanke på att Vadstena öst in mål i serien, det gav såklart effekt på vårt anfallsspel. Vi vet dock att vi är bra på omställningar och hoppades på att det skulle räcka.

1-0 till IFK, målvakten hinner inte reagera på Fannys perfekta straff

1-0 till IFK, målvakten hinner inte reagera på Fannys perfekta straff

På just en sådan, i minut 38, kom Linda P förbi sin back som halkade och missade bollen, backen var dock snabbt uppe på benen igen. Kapningen på Linda som följde hördes upp till Ljusseveka tror jag. Straffen satte Fanny H stensäkert  mål. Resten av halvleken gick i samma anda, det var ställningskrig mellan båda straffområdena,  men vi hade full kontroll på händelserna på plan.

Linnéa Aronsson och bakom henne Olivia Folkesson, absolut felfria i dag

Linnéa Aronsson (i luften) och bakom henne Olivia Folkesson, absolut felfria i dag

I andra halvlek ändrade gästerna sin taktik, det gav dem också ett spelövertag på oss. Men idag var vi starkare, vi var smartare och vi ville mer. Vi såg till att gästerna tvingades ta sina avslut långt utifrån, sådana skott vållar inga problem för en mycket bra Jennie H i mål.

Jennie Hellström, en klippa mellan stolparna

Jennie Hellström, en klippa mellan stolparna

Med 15 minuter kvar av matchen gick gästerna ner på en trebackslinje för att om möjligt sätta ännu mer press på oss. Men idag var tjejerna felfria, ingen förivrade sig utan samtliga på plan höll sitt lugn och sin position. Istället var det vi som var närmare 2-0, vid en snabb omställning kom Julia W fri från halvplan, Julia spelade som vänsterback, ja ni fattar tror jag, löpningen på 75 meter och med två backar flåsande i nacken var inte o leka med och väl framme vid gästernas straffområde var alla krafterna slut. Skottet gick i famnen på gästernas målvakt, men själva prestationen, det är den vi skall minnas!

Julia Weidenmark, en gigant på plan idag

Julia Weidenmark, en gigant på plan idag

Eftersom en del av laget är ute på studentresor fick vi stuva om laget en hel del. Alma Ingelsten, 17 år, fick göra sin division 1 debut, Alma var i det närmaste 100 procentig i sitt spel idag och visade ingen som helst respekt för motståndarna.

Ronja Fröberg ger sig aldrig i en närkamp

Ronja Fröberg ger sig aldrig i en närkamp

Idag var det kollektivet, viljan och en fantastiskt bra backlinje som var tongivande, det är svårt i en match som denna att säga att någon är bättre än den andre, men Olivia Folkesson, som blev utsedd till matchen lirare, gjorde sin bästa match hitintills i år får min ros idag, men återigen, alla var mycket bra idag.

Fakta:
IFK Värnamo – Vadstena GIF 1-0 (1-0)
1-0 minut 38 Fanny Holmberg, straff
Varningar: minut 79 Felicia Rohlén, Vadstena
Publik: 141
Utmärkt domarteam: Elisabeth Malaki (HD), Lennart Svensson (AD) och Serif Jusufovic (AD)

Närmast väntar derbymatchen borta mot Westbo United, den spelas kommande måndag i Gislaved och matchstart är 19.00. Så bästa läsare, tjejerna behöver ert stöd, kom och heja på oss på måndag!

O så några kloka ord: “Spending today complaining about yesterday won’t make tomorrow any better”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis