Damerna fortsätter ta poäng!

Det var upplagt för en spännande match när Valinge IF från Varberg var på besök i onsdags, Valinge och vi har samma poäng men gästerna har ett plusmål medan vi har plus minus noll. Precis som förutspått blev det också en otroligt spännande och välspelad match som slutade 0-0.

Fanny Holmberg, alltid stabila insatser match efter match

Trots att det inte blev några mål var det en mycket bra och intensiv match med högt tempo där vi stod för spelet och gästerna för dom absolut vassaste chanserna.
Första halvleks 35 minuter var något av det bästa jag sett IFK Värnamo Dam spela under mina 4 år med laget. Vi rullade boll utan dess like men Valinge hade ett mycket stabilt försvar och släppte inte till några farligheter, vi blev tvingade att ta avslut långt utifrån och kom aldrig riktigt till några jättechanser. Det gjorde däremot gästerna i slutet på halvleken, två jättelägen där ena avslutades med ett stolpskott och det andra med en ribbträff, snacka om änglavakt där!

Sefika har hittat formen igen och var ett ständigt orosmoln för gästerna

Andra halvlek blev betydligt jämnare spelmässigt, gästerna är ett mycket spelskickligt lag där man rullar boll genom sitt mittfält precis som vi. Chanserna var jämt fördelade med två mycket bra lägen för båda lagen, men vi har en Elvira Jönsson i mål och gästerna har en Alexandra Olsson, två mycket bra målvakter som båda gjorde ett par riktigt svettiga räddningar. Återigen så fick gästerna den vassaste chansen i slutet på matchen där Elvira fick göra en riktigt bra tv-räddning. Kul också att 164 personer letade sig till vallen, ett extra stort tack till gästernas tillresta supportrar som var ganska många till antalet.

Stilstudie av Linnéa H

Mina blommor går idag till Linnéa Aronsson, Linnéa Höögs och Emilia Schellhas, Emilias första halvlek är det bästa jag sett henne prestera hitintills.
Linnéa fick också priset som bäste spelare i IFK medan priset till bästa spelare i Valinge hamnade hos den svårstoppade forwarden Moa Forsberg.

Fakta:
IFK Värnamo Dam – Valinge IF 0-0
Avslut: 14-10 (8-2)
Avslut på mål: 5-5 (2-2)
Frisparkar: 4-11 (3-2)
Hörnor: 1-5 (0-0)
Varningar: 1-0 Linnéa Höögs IFK
Publik: 164

Startelva:
Elvira J, Fanny T, Emma A, Linnéa A, Linnéa H
Fanny H, Emilia S, Elin F (46), Sefika M (88), Linda P (78), Mona C
Ersättare:
Jennie H (MV), Ella B (88), Olivia M (78), Amanda H (46)

Tre matcher kvar innan tjejerna tar sommarlov, närmast väntar Onsala borta på lördag som sen följs av två hemmamatcher mot först Mariebo IK den 5/7 och avslutas mot Bergdalen IK den 8/7.
Observera att båda hemmamatcherna spelas på Ljusseveka 1 då Finnvedsvallen kommer att grävas upp för att få ny dränering.

O så några kloka ord på vägen: ”Döm aldrig i vredesmod, vreden går över men domen står kvar”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis