Damerna har vind i seglen

Vinst med 6-1 hemma mot BK Tinnis var den första vinsten i seriespelet för i år, men det var den andra i rad i tävlingssammanhang.

Redan efter 2 minuter var det nära mål

Redan efter 2 minuter var det nära mål

BK Tinnis från Linköping är ett stort, starkt och fysiskt lag. Vi skulle helt enkelt spela snabbt och inte låta dem fånga in oss, framförallt skulle vi vara tålmodiga så att gästerna fick jaga mycket boll.
Så blev det också, redan i minut 2 hade vi skapat första kanonläget, tyvärr kom bollen lite för snabbt på Fanny H som inte kunde styra in bollen.

Fanny Götesson, tvåmålsskytt idag

Fanny Götesson, tvåmålsskytt idag

Men det skulle inte dröja så länge till innan det plingade i målprotokollet, i minut 6 kom en inte så bra passning från gästernas backlinje, Linda P var snabb som en kobra på den och bröt den, avancerade 5 steg och klippte till, 1-0 kom genast upp på tavlan.
Sen var det spel mot ett mål, vi radade upp chanser och halvchanser på löpande band dock utan att ha den rätta skärpan i avsluten.

Fanny Holmberg gör 2-1 strax innan paus

Fanny Holmberg gör 2-1 strax innan paus

Kvitteringen kom därför som en kalldusch i vårvärmen, ett inlägg som stoppade upp i den hyffsat hårda vinden seglade in i krysset bakom en chanslös och helt överraskad Jennie H i mål. Efterföljande 5 minuterna jämnade spelet ut sig och det blev krig på mitten istället för finlir.
När kriget var över var det återigen IFK för hela slanten, det logiska 2-1 målet kom också om än i minut 44. Emilia S Slår en klockren passning ut på kanten där en Fanny G kommer i en löpning, lika klockren var Fannys passning in till Fanny H som kunde klippa till direkt.

Nära Linda Persson, nära

Nära Linda Persson, nära

Andra halvlek började som den första slutade, med total IFK dominans. Under en minut visade Fanny G att hon är på väg tillbaka till storformen efter skador, sjukdomar och annat elände. Mellan minut 58 och 59 gjorde hon två nästan identiska mål, båda gångerna assisterad av Ronja F. Efter det tog gästernas ork och kampvilja slut, vi kunde med lite mer precision och skärpa gjort många mål till. Två mål till skulle vi i alla fall göra, i minut 71 glömde gästerna bort Ella Byström som nyss hade bytts in, på hörnan från Linnéa H höll Ella sig framme på bortre stolpen och dundrade in 5-1.

Grattis Ella Byström till ditt första division-1 mål

Grattis Ella Byström till ditt första division-1 mål

Eftersom det hade varit ett avbrott i matchen på grund av skada var tilläggsminuterna 4, i den tredje av dem kom Linda Persson ner till linjen och serverade nyss inbytta Sefika M bollen, hon vände på en femöring och bredsidade enkelt bollen i mål. Grattis till både Sefika och Ella för deras första mål någonsin i division-1.

Ronja Fröberg, ännu en gång utsedd till matchen lirare

Ronja Fröberg, ännu en gång utsedd till matchen lirare

Denna match var lite av en “måste match” för oss för att inte tappa kontakten med lagen ovanför. Vi har spelat bra utan att ta poäng  i många matcher, nu var det dags att ändra på det. Vid förlust skulle BK Tinnis som ligger strax över oss springa ifrån. Tjejerna visade idag att det finns massor av kämpaglöd och vilja, de följde angiven matchplan till punkt o pricka. Det skall i sanningens namn sägas att gästerna inte hade ett enda skott på mål bortsett inlägget som gick i mål som egentligen inte var ett skott. Det var närmare 10-1 än 6-2.

Fakta:
IFK Värnamo – BK Tinnis 6-1 (2-1)
1-0 minut 6 Linda Persson
1-1 minut 23 Stina Stadig
2-1 minut 44 Fanny Holmberg, assist Fanny Götesson
3-1 minut 58 Fanny Götesson, assist Ronja Fröberg
4-1 minut 59 Fanny Götesson, assist Ronja Fröberg
5-1 minut 71 Ella Byström, assist Linnéa Höggs
6-1 minut 93 Sefika Muratovic, assist Linda Persson
Publik: 131
Bra domarteam: Elisabeth Malaki HD, Marinko Garic AD, Bogdan Sultanescu AD

Nästa helg bär det av till Norrköping för damerna för match mot Smedby AIS, jag hoppas vår fina form håller i sig.

O så några kloka ord på vägen: “Sanna ord är inte alltid vackra, vackra ord är inte alltid sanna”

Vid penna och bakom kameran:
Nico Eremidis