Damerna hoppade på segertåget igen!

För i gårdagens match var det spel mot ett mål under 89,5 minuter.
Segern skrevs till slut till 6-1

Årets snabbaste mål och säkerligen ett av tiderna snabbaste mål på Finnvedsvallen gjorde Sefika i gårdagens match mot Ingelstad hemma på Vallen, klockan hade endast tickat fram 14 sekunder så låg bollen i gästernas kasse och då hade ändå gästerna avspark!
Men nästintill lika snabbt kom kvitteringen, klockan hade då tickat fram till 2,32 när gästerna replikerade vårt ledningsmål. Vi stod helt enkelt passiva och pillade lite navelludd och tog inte alls jobbet, ett sådant enkelt misstag kostar mål i denna serie.
Sen var det kört… för gästerna, spel mot ett mål, mängder av lägen och mängder av räddningar av gästernas duktiga målvakt Ellen Westergren, och var det inte Ellen som var i vägen så var det gästernas bästa spelare Anna Kronholm som stoppade anfallen eller bollarna från att gå i mål.
Ett mål till blev det dock då vare sig Ellen eller Anna hängde med, 2-1 i minut 41 när Emma L slog en underbar passning till Sefika och hon i sin tur bara hade att sätta bredsidan till och slå in bollen i öppen bur.


Om vi var klassen bättre i första så var vi klasser bättre än våra gäster i andra, jag tappade räkningen i hur många lägen vi skapade innan vi kunde punktera matchen helt.
I minut 76 kom vårt tredje mål och spiken i kistan, det var Linda som kom igenom efter en delikat passning från Emma och Linda kunde enkelt rulla förbi gästernas utrusande målvakt. Sen kom de övriga 3 med jämna mellanrum, lägg därtill att vi hade ett antal i virket också.
4-1 kom i minut 79, unga stjärnskottet Lizette Kennethsson fick en smörpassning av Ebba N som hon enkelt förvaltade i mål.
5-1 kom efter 84 minuter, denna gång var det Fanny H som hängde dit bollen i målvaktens högra kryss efter passning från Linda.
Och slutligen kom 6-1 i minut 88, Sefika som var het som en kamin idag, blev också utsedd till matchens lirare, satte enkelt passningen från Linda i mål.

Damerna fick i lördags inkassera den första förlusten i årets serie, ett misstag och förlust med 1-0 mot topplaget Växjö BK, ett misstag, sedan missade 10 jättechanser att både kvittera och vinna matchen, det gäller att sätta bollarna inte bara skapa chanserna annars förlorar man tyvärr.
Men att snabbt skaka av sig en förlust och komma igen är mycket bra, men jag har skrivit det innan och jag kan skriva det igen, detta lag är otroligt bra och kommer att ligga i topp serien ut, sen vilken plats det blir i oktober det får framtiden utvisa.

Fakta:
IFK Värnamo – Ingelstads IK 6-1 (2-1)
Avslut totalt: 30-1 (15-1)
Avslut på mål: 17-1 (12-1)
Frisparkar: 6-7 (3-3)
Hörnor: 14-0 (9-0)
Publik: 104

Laget:
Kajsa P (mv), Emma A, Olivia L, Amela B, Felicia S
Emma L, Fanny H, Alma C, Amanda H, Linda P, Sefika M, Illi, Ebba N, Lizette K

Felfri domare: Alen Catovic i en lättdömd match

Närmast väntar megaderbyt borta mot Bors SK på onsdag, det får du bara inte missa!
Matchstart 19:00 Rastavallens gröna men ojämna gräs.
Kom dit och se detta nästintill historiska möte mellan Bors SK:s damer och IFK Värnamos Damer, det blir något utöver det vanliga vågar jag lova, nu skall bygdens bästa lag koras, vilket lag blir det?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis