Damerna i FINAL!

Kajsa Pruner matchens lirare

Damerna är i final i Hyundai Cup 2018 efter en klar seger borta mot Färjestadens GoIF på Öland.
Lite historiskt då jag inte tror, eller vad jag vet, att ett Damlag i IFK varit i en motsvarande cupfinal tidigare.
Våra motståndare Färjestadens GoIF spelar precis som vi i division ett fast i den södra serien. Det är ett lag som ligger femma i sin serie, laget är mycket duktiga i sitt försvarsspel och har släppt in väldigt lite mål, detta skulle bli mycket intressant.

Det var ett taggat lag som anlände Öland och Färjestaden igår kväll, väl efter inspektionen av planen var det många bekymrade miner hos både spelare och ledare, kunde man verkligen spela fotboll på denna plan som var så otroligt ojämn och gles på gräs?
När matchen väl kom igång besannades alla farhågor man hade, det var svårt att slå en vettig passning och ännu svårare att ta emot en sådan, det studsade helt enkelt galet nästan varje gång.
Första halvlek är inget att skriva hem om, båda lagens försvar spelade tätt och bra försvarsspel och knappt en enda målchans värt namnet finns att skriva om, jo kanske en, men målet vi gjorde blev helt riktigt avblåst för offside.
Till andra halvlek, som blev mycket bättre, fick tjejerna instruktioner om att behandla bollen mindre (på den planen?) och försöka spela ett snabbare spel. Tjejerna gjorde ett tappet försök men det var svårspelat.

Fanny Holmberg stekhet på hörnorna

Även denna halvlek blev fattig på målchanser, vi skapade två riktigt heta och hemmalaget en, men fasta situationer som hörnor och frisparkar blev farliga för båda lagen.
På just två sådan vann vi matchen, första målet kom i minut 64, Felicia med sin känsliga högerfot slår en perfekt hörna, lika perfekt kommer Fanny H mot första stolpen, får en perfekt träff med huvudet och 1-0 till oss.
Andra målet i minut 31 var nästan en kopia fast denna gång slog Felicia hörnan från vänster, och där kom Fanny igen, hon skarvar bollen denna gång, bollen tar insidan av stolpen, ner i marken, träffar andra stolpen och in, hur snyggt var inte det då!

Felicia Schellhas assisterade till båda målen med sina perfekta hörnor

Segern kan ingen klaga på, vi var det spelförande laget och vi stod för offensiven i matchen.
Mina blommor går idag till Kajsa Pruner, hon var fenomenal på alla fasta situationer och boxade bort en o annan boll, bra jobbat Kajsa!

Fakta:
Färjestadens GoIF – IFK Värnamo 0-2 (0-0) Semifinal i Hyundai Cup 2018
0-1 i minut 64 Fanny Holberg (nickmål på hörna), assist Felicia Schellhas
0-2 i minut 91 Fanny Holberg (nickmål på hörna), assist Felicia Schellhas
Varningar_ 0-1, Tilde Johansson IFK
Publik: ca 40

Startelvan:
Kajsa P (mv), Ebba N (57), Kajsa B, Linnéa A, Felicia S
Amanda H (57), Fanny H, Julia W, Sefika M, Tilde J (46) & Mona C
Ersättare:
Olivia M (46), Julia H (57) och Emma L (57)

Redan nu på lördag är det spel igen för Damerna, denna gång seriespel på Vallen.
VI gästas då av Sjömarkens IF och matchstart är 15:00, jag hoppas såklart på mycket folk på läktarna för du kommer eller hur?
För er som inte hinner eller kan komma kommer jag att sända även denna match live på IFK:s FB-sida.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis