Damerna tillbaka till division 1!

Så är det, efter den bittra, sura och onödiga degraderingen 2018 till division 2 har tjejerna tillsammans med ledarstaben målmedvetet jobbat stenhårt för att sejouren i tvåan bara skulle bli ettårig, det har de lyckats med.
Men det krävdes seger och endast seger i sista matchen borta mot Vaggeryds IK, matchen vann vi med 4-0, lite nervigt i början men 1-0 kom efter 2 minuter och 2-0 efter 15. sen var nerverna borta och matchen spelades bara av utan att ta några risker.

Efter 22 spelade omgångar i Division 2 mellersta Dam står IFK Värnamo som seriesegrare, fantastiskt bra gjort!
Facit är väldigt talande också, endast en förlust och två oavgjorda på 22 matcher, 90 gjorda mål och endast, ja håll i er nu, endast 7 mål insläppta!
Under nästan hela seriespelet har man varit jagade av mycket duktiga Älmhults IF, det har alltså hela tiden varit kniven mot strupen att inte förlora, vinna var det som gällde i annat fall skulle Älmhult gå om oss.

Tjejerna stod pall trots en enorm press på dem att hela tiden prestera.
Den enda förlusten i seriespelet kom den 25:e maj borta mot tabellfyran Växjö BK, ett av få lag som lyckats göra mål på oss, vann med 1-0, de två oavgjorda matcherna är mot Smålandsstenar och seriefinalen mot Älmhult, båda matcherna slutade 0-0.


Nu är tjejerna tillbaka i finrummet där de hör hemma och hela IFK Värnamo gläds med dem.
Skyttedrottningarna Sefika Muratovic, Fanny Holmberg, Linda Persson och Amela Basic har ös in mål under året, den som haft det lugnt är målvakten Kajsa Pruner, försvaret framför henne har varit som en mur, det lilla som gått förbi dem har Kajsa lugnt tagit hand om. Mittfältet som är navet i spelet har dirigerat match efter match, tappar man boll så ser man till att vinna tillbaka den fortast möjligt.

Tränare och ledare för laget har gjort ett enormt bra jobb med laget, nu blickar de tillsammans med tjejerna på 2020 och division 1, jobbet med det har redan startat, vi skall komma väl förberedda till matchstart.

Tjejerna som varit med och spelat under 2019:
Kajsa Pruner (mv), Jennie Hellström (mv), Alma Ingelsten, Olivia Lundstedt, Ebba Nyberg, Linnéa Aronsson, Sefika Muratovic, Julia Weidenmark, Felicia Schellhas, Fanny Holmberg, Alma Cedefors, Amela Basic, Emma Lorenzen, Emma Albertsson, Amanda Heiel, Linda Persson, Lizette Kennethsson, Julia Bergström, Iliriana Vllasalija, Cajsa Gollwitzer, Amanda Andersson, Almasa Pandzic. Stina Ejesson och Lova Jonsson.

Vid pennan:
Nico Eremidis