Damerna vidare i cupen


Matchen mot serieledande Husqvarna FF, laget leder division 2 mellersta dam överlägset och har inte förlorat ännu i år, slutade med en solklar seger för våra tjejer.

Redan efter 3 minuter visade våra tjejer var skåpet skall stå när Mona C rann igenom och träffade stolpens insida klockrent, tyvärr var det ingen annan av våra spelare nära nog för att stöta in returen. Men målet skulle inte låta vänta på sig, två minuter senare får vi en hörna, den är perfekt slagen av Elin och träffar Fanny Holmbergs panna perfekt, 0-1 blinkar ilsket på tavlan.

Nu hände det mycket på en gång, avspark för HFF, ett par passningar inom laget o så bollen bakom vår backlinje som stigit upp, anfallaren fri med Kajsa P i mål som dundrar in i anfallaren några meter utanför straffområdet. Det röda kortet kom som ett brev på posten och inget att säga om.
In mellan stolparna fick istället Alma Cedefors ställa sig.


Nu trodde nog alla HFF:are att de skulle ta oss, en tjej mer på plan och en utespelare i mål, det måste bara bli seger, men ack vad de bedrog sig. Våra tjejer är i kanonform, istället för att backa hem och försvara ledningen trampade tjejerna på som inget hade hänt. 0-2 kom i minut 18, Mona C kommer åter in i straffområdet, tittar upp och spelar Fanny H fri, Fanny kunde bredsida in bollen i tom bur.

Men Fanny G var inte klar med dagens målskörd, 12 minuter senare snappar hon upp en dålig passning, springer sig fri och dundrar in 0-3. Fem minuter efter det var det dags för Fanny G att återbetala passningen till Mona, 0-4 på tavlan och på läktaren började det mumlas högt, är detta sant? HFF har ju knappt släppt in några mål i serien o nu ligger dom under med 4?

Tjejerna var dock inte nöjda, ett mål till innan halvtid skulle göras, nu var det Tilde J som blev frispelad av Elin F, lobben Tilde körde på hemmalagets målvakt var bara den värd vartenda öre i entrépengar, fast jag tror att det var gratis inträde igår.


Andra halvlek var endast 55 sekunder gammal när målklockan ringde igen, 0-6! Återigen var det Fanny F som efter passning från Mona C blev frispelad. Vilket spel! Vilka tjejer! Några ur publiken valde då att lämna arenan, tråkmånsar!
Efter det drog tjejerna ner på tempot, det var trots allt 28-29 grader varmt och nästan 40 minuter kvar att spela, vi behövde inte slita ut oss, vi hade full koll på matchen och en säker ledning. Skärpan i avsluten avtog också lite, eller rättare sagt ganska mycket. Att vi brände 6 frilägen gjorde inget, det viktigaste var att vi skapade dem.
Hemmalagets tröstmål kom i minut 92, ett snyggt sådant för övrigt, ett skott från 30 meter som gick över Alma i mål, tog i ribbans underkant och in.

Det var ett helt nykomponerat lag tränare PS ställde på plan igår, en handfull tjejer från A-laget är på klassresor, två är sjuka, det gör att jag blir ännu mer imponerad av tjejerna som tog deras platser och verkligen visade att de vill vara med o kriga om en startplats på allvar.


Mina rosor går idag till Elin Fransson och tremålsskytten Fanny Götesson, men jag skulle helst vilja ge en hel äng med rosor till samtliga tjejer i laget.
Nu är vi vidare i cupen och då lottningen redan är klar vet vi att vi på hemmaplan skall möta FC Vetlanda Dam. När matchen kommer att spelas är inte klart ännu, den måste dock vara spelad senast den 8:e augusti.

Fakta:
Husqvarna FF – IFK Värnamo 1-6 (0-5)
0-1 efter 6,10 Fanny Holmberg (nick på hörna), assist Elin Fransson
0-2 efter 17,35 Fanny Götesson, assist Mona Chahrour
0-3 efter 29,08 Fanny Götesson
0-4 efter 34,16 Mona Chahrour, assist Fanny Götesson
0-5 efter 35,15 Tilde Johansson, assist Elin Fransson
0-6 efter 45,55 Fanny Götesson, assist Mona Chahrour
1-6 efter 91,59 Malin Andersson
Avslut totalt: 10-18 (4-10)
Avslut på mål: 6-10 (2-6)
Frisparkar: 9-8 (4-4)
Hörnor: 1-6 (0-4)
Varningar: 1-1, Kajsa Pruner IFK rött kort minut 8, Victoria Ström HFF gult minut 63
Publik: 73

Startelvan:
Kajsa P (mv), Ebba N, Linnéa A (80), Olivia L, Felicia S
Alma C, Fanny H (78), Elin F (80), Tilde J, Fanny G & Mona C

Ersättare:
Isabella Haak (75), Rijalda Fekovic (78) & Josefin Midholt (80)

Mycket bra domarteam som hade järnkoll på matchen: HD Filip Liljegren, AD1 Sebastian Varas Hernandez, AD2 Peter Junhem

Nästa och sista match innan sommaruppehållet är hemma kommande söndag, då får vi besök av ännu en serieledare fast denna gång i vår serie. Det är storlaget Jitex som då besöker oss, missa nu inte detta för Jitex spelar utan tvekan den bästa fotbollen i vår serie och vi är i storform, det kan bli väldigt roligt detta.

O så några kloka ord på vägen: ”Ibland behöver vi gråta för att rensa våra ögon så att vi tydligt kan se allt positivt som väntar på oss”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis