Damernas mellansäsong

Våra fantastiska tjejer har inte legat på latsidan direkt, nejdå, tjejerna varit igång hela tiden och ägnat sig åt Futsal.

Tre cuper har vi varit med i, och det med två lag i varje cup, samt DM i Futsal med ett lag.
Och det har gått mycket bra, vi har vunnit alla cuper och vi kom trea i DM, ett mycket bra facit för tjejerna och klubben.

Första cupen vi var med i var Ica Kvantum Luciacup, vår egen cup i mitten av december, i den cupen kom vi etta och tvåa, skyttedrottning och bästa spelare blev Emma Lorenzen IFK, bästa målvakt blev Therese Karlsson IFK. Lag 2 som vann turneringen hade målskillnaden 13-1, lag ett som kom tvåa hade målskillnaden 14-4.

Den andra cupen var Intersport Cup i Ljungby ishall arrangerad av Lagans AIK, i den cupen kom etta och trea, turneringens bästa spelare blev Sefika Muratovic IFK. Lag 1 som vann turneringen hade målskillnaden 15-0, lag två som kom trea hade målskillnaden 13-1.

Den tredje cupen var den som spelades i lördags, Gnosjö IF:s cup Joma Cup, i den kom etta och fyra, turneringens skyttedrottning blev Sefika Muratovic IFK och turneringen bäste spelare blev Illi Vllasalija. Tyvärr har jag inte koll på siffrorna i denna turnering, vad jag däremot vet är att lag 2 som vann cupen inte släppte in ett enda mål och lag 1 som kom fyra endast släppte in ett spelmål (semifinalen mot IFK lag 2 förlust med 0-1). I matchen om tredjepris förlorade laget mot duktiga Ljungby IF på straffar efter att matchen slutat 0-0.

I DM gick det också bra, vi vann vår grupp i gruppspelet och gick till semifinal.
Semifinalerna och finalen spelades i Emmaboda förföra helgen, vi hade oturen att få spela första matchen kl 10,00 vilken innebar att vi var tvungna att åka från Värnamo strax innan 07,00. Det visade sig att våra tjejer kanske inte var så morgonpigga, vi förlorade vår semifinalmatch mot Färjestadens GoIF med 3-4 efter att ha haft ledningen i halvtid med 2-1.
Matchen om tredjeplatsen vann vi enkelt, för då hade vi vaknat till liv, med 10-0 mot FC Real Internacional från Jönköping.

Samanlagt har våra fantastiska tjejer spelat hem 18 000: – som skall gå till deras träningsläger på Cypern i månadsskiftet mars/april, bra jobbat tjejer!

O så lite kloka ord på vägen: “Never get so busy making a living so you forget to make a life”

Tack Lagans AIK för några av bilderna

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis