Damernas obrutna svit fortsätter

10 matcher i rad utan förlust varav 9 är vinster och en är oavgjord, det är Damerna fantastiska svit, förlusten, den enda för i år hoppas jag, kom den 25:e maj borta mot Växjö BK då vi förlorade med 1-0.
Damerna har alltså på 17 spelade seriematcher 13 vinster, 3 oavgjorda och en förlust och den fantastiska målkvoten 68-5!
Men tro inte att vi leder serien överlägset, det gör vi inte. Bakom oss skuggar 3 duktiga lag, Älmhults IF, 2 poäng bakom, IFK Osby, 4 poäng bakom och Växjö BK, 5 poäng bakom, alla 3 är med i toppen och krigar om seriesegern.

IFK Osby möter vi kommande lördag på bortaplan, det blir en tuff nöt att knäcka men jag hoppas att tjejerna kommer väl förberedda till matchen. Veckan efter det har vi nästa topplag att möta då vi tar emot Växjö BK hemma på Vallen, jag tror att serien avgörs med dessa två matcher.

I lördags var det derby hemma på Ljusseveka 1 då vi gästades av bästa grannen Smålandsstenar GoIF, i möte borta mot dem i våras var det dystra miner på våra tjejer. Trots ett markant övertag spelmässigt och ett massivt bombardemang mot deras mål gjorde vi inga mål, i lördags var det annat ljud i källan, redan efter 9 minuter trillade första målet in, efter 45 var ställningen 5-0 och matchen över.


Vi gjorde ytterligare 2 mål i andra men mer än så blev det inte.
Vi visade att vi, som i dom flesta matcherna, skapar ofantligt mycket bra lägen, men vi bränner på tok för mycket. Det håller mot många lag men mot topplagen måste vi steppa upp och vara mer fokuserade med våra avslut.


Målen i lördags gjordes av Alma Cedefors 3 (alla på nick), Linda Persson 2 samt Sefika Muratovic och Felicia Schellhas.
Felicias mål var en hörna som hon slog direkt i mål och hennes känsliga högerfot låg bakom 3 av de andra målen, bra jobbat!

Det här ju otroligt spännande när det är så jämt i serien och alla jagar alla, men vem som kommer att stå där som etta den 5:e oktober, det strå skrivet i stjärnorna ännu så länge, jag hoppas att det är våra fantastiska tjejer.

Fakta:
IFK Värnamo – Smålandsstenars GoIF 7-0 (5-0)
1-0 i minut 9 Alma Cedefors
2-0 i minut 22 Felicia Schellhas (hörna direkt i mål)
3-0 i minut 23 Linda Persson
4-0 i minut 35 Alma Cedefors
5-0 i minut 44 Linda Persson
6-0 i minut 51 Sefika Muratovic
7-0 i minut 53 Alma Cedefors

Som sagt var, nästa match spelas kommande lördag i Osby på Osby IP A-plan, matchstart 15:00
Har du inget för dig så ta en tur ner dit, det är nu tjejerna behöver oss alla som mest, kom och stötta våra fantastiska tjejer!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis