Damernas segertåg fortsätter

För det blev seger i den på förhand mycket svåra matchen mot våra bästa grannar Bors SK.
Det är alltid ovist att spela derbymatcher, denna match var inget undantag, alla snackade om den, alla, eller i alla fall väldigt många, ville se Bor slå IFK, det blev inte så, det blev spel mot ett mål under 90 minuter.

Våra tjejer visade från start varför de ligger där de gör i tabellen och Bors tjejer fick inrikta sig på att freda sitt mål och träna försvarsspel.
Det gjorde hemmalagets tjejer mycket bra i 17 minuter då 0-1 kom. Alma C fick äntligen göra sitt första mål i serien då hon från en perfekt passning av Fanny H satte bollen via stolpen i mål.
Det kunde med lätthet ha stått 2 eller 3-0 till oss redan innan men Bors tjejer och särskilt deras duktiga målvakt Moa Nilsson fredade sig med näbbar och klor.


Första och enda avslutet hemmalaget hade kom i minut 43, det var ett försök att lyfta en boll över Kajsa i mål men bollen gick en bra bit vid sidan av målet.
Andra halvlek var en kopia av första, vi skapade mängder av chanser och lägen utan att näta, jo en gång, i minut 65.
Julia W spelade fram till Sefika som dundrade in bollen intill målvaktens högra stolpe.
Hemmalaget hade en ypperlig chans att reducera, en frispark strax utanför vårt straffområde, dock gick den frisparken skyhögt ovanför Kajsa i mål.


Till saken hör att det var allt annat enkelt att spela bra fotboll den dagen, vädret var kanon. Mycket folk på läktaren var kanon, men jösses vilken bedrövlig gräsmatta! Jag lider med Bors spelare som varje vecka måste träna och spela matcher där. Den är så ojämn att till och med en igelkott som går över planen blir sjösjuk.
Segern var aldrig i fara för våra tjejer, de hade full kontroll på allt som hände på plan, men jag hade gärna sett båda lagen rulla boll vilket tyvärr var en omöjlighet.

Fakta:
Bors SK – IFK Värnamo 0-2 (0-1)
0-1 i minut 17 Alma Cedefors, assist Fanny Holmberg
0-2 i minut 65 Sefika Muratovic, assist Julia Weidenmark

Avslut totalt: 2-25 (1-9)
Avslut på ml: 0-9 (0-7)
Frisparkar: 3-1 (1-1) riktigt så snällt var det inte men domaren hade en toleransnivå av icke denna värld
Hörnor: 0-10 (0-7)
Publik: 152

Laget för dagen:
Kajsa P (mv), Illi, Olivia L, Linnéa A, Sefika M, Julia W, Alma C, Linda P, Fanny H, Lizette K, Felicia S, Amela B, Emma L, Emma A & Amanda H

Nu blir det några dagars matchfritt för tjejerna vilket kommer välbehövligt, sedan kör vi igen och då ännu en derbymatch mot en annan av våra bästa grannar, nämligen Waggeryds IK som kommer på besök till oss på Finnvedsvallen.
Tisdagen den 18:e juni 19:00 smäller det igen, du kommer eller hur?

O så några ord att ha med sig i vardagen:
“Dance like nobody is watching
Love like you have never been hurt
Sing like there is nobody listening
Live like its heaven on earth”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis