Delad pott mot GAIS

gais

Det blev en ny poäng för herrarna hemma mot GAIS. IFK stod under de första 45 minuterna för en av årets bästa halvlekar, radade upp målchanser och tog även rättvist ledningen. I andra halvlek hittade GAIS tillbaka och lyckades kvittera till slutresultatet 1-1.

 

1401 personer trotsade det kyliga vädret och tog sig ner till Finnvedsvallen. Ett klokt beslut då det var ett spel på plan som värmde gott. Efter en inledning där de 2 lagen kände på varandra så skulle IFK mer och mer ta över spelet och i många fall var Issam Jebali den stora dirigenten.

Första chansen skulle dock Oscar Johansson få efter fint förarbetet av Simon Nilsson. Friställd vid straffområdespunkten så fick Johansson drömläge för att trycka in ledningsmålet men tyvärr så blev avslutet inte som önskat och bollen seglade någon meter ovanför ribban.

Men Johansson skulle få revanschera sig några minuter senare genom en fantastisk pass som friställde Jebali i straffområdet. Fri med målvakten visar Issam en enorm kyla och chippar över en chanslös Vaiho i GAIS-målet.

IFK fortsatte att rada upp målchanser under den första halvleken och närmast att utöka ledningen var återigen Issam med Johansson som framspelare. Denna gång skulle dock GAIS få hjälp av stolpen som stoppade ny IFK-glädje.

GAIS agerade direkt i den andra halvleken och gjorde 2 snabba byten. Samtidigt så valde man att fokusera allt mer på att hitta med långa djupledsbollar bakom IFKs backlinje. Något som också gav effekt.

De grönsvarta började nå fram till målchanser och Jonathan i målet fick stå för några fenomenala räddningar. Men i den 66:e minuten var han chanslös när Luka Mijaljevic nådde högst på ett väl placerat inlägg och nickade in kvitteringsmålet.

De sista 20 minuterna var det 2 lag som gick för 3 poäng och det var hög underhållning som publiken bjöds på. Jebali var IFK-spelaren som ställde GAIS-målvakten på flest prov men fler mål från hans sida eller någon annan skulle det inte bli och i ärlighetens namn så var det GAIS som fick den hetaste chansen i slutskedet av matchen.

Med 3 minuter kvar av matchen fick GAIS en trippelchans där i stort sett hela IFK offrade sig för att stoppa bollen från att gå i mål, priset för snyggaste block går dock till PC som i sista skedet, liggandes, lycka avvärja skottet med bakhuvudet.

Ny underhållning och Superettanfotboll bjuds det redan nästa lördag på Finnvedsvallen. Då är det Syrianska som kommer på besök. Varmt välkomna!

pcblock

PC blockar skott med bakhuvet när det är 2 minuter kvar av ordinarie tid.