Delad pott på Ullevi

davidrattDet blev oavgjort i måndagens batalj på Gamla Ullevi mot Örgryte. 2-2 skrevs slutresultatet till efter att David Engström räddat underläge 2 gånger om.

Det var Örgryte som tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och stod för den större delen av bollinnehavet, man påvisade tydligt vilka som hade hemmaplan för kvällen. Men allt eftersom så tog IFK Värnamo över spelet mer och mer medan Örgryte kom i kontringslägen. Dock så var det inga hetare målchanser att skriva hem om från den första halvleken.

I hemmalaget var det Atashkadeh som försökte sig på distansskott vid flertalet tillfällen utan att skapa någon större oro för Rasheed i IFK-målet. Samtidigt så var Oscar närmast för Värnamo då han fick rejält tryck på bollen när han sköt vid i en hörnvariant. Desto fler mål skulle det bli i den andra halvleken istället.

Redan 10 minuter in på de sista 45 minuterna så kunde Geourge Mourad slå in bollen i öppet mål vid den bortre stolpen. Detta efter att han blivit friställd av Daniel Paulsons misslyckade (?) skott.

Ledningsmålet gav Örgryte luft under vingarna och de rödblåa tog allt mer över taktpinnen och gick för 3 poäng. Men David Engström och resten av vårt IFK hade andra planer.

I den 70:e minuten lyckades just nämnde David trycka in kvitteringen på en välplacerad hörna från inbytta Adam Chenouffi. Kvitteringsglädjen varade dock inte länge utan bara 7 minuter senare så skulle ÖIS-mittbacken Fredrik Björk också använda huvudet för att göra 2-1 till hemmalaget.

Med 2-1 i den 77:e minuten var det nog många på Gamla Ullevi som trodde att matchen var avgjord. Men återigen visade herrarna upp en fantastisk moral och bara några minuter senare så blev inbytte Ellis Cullum fälld i straffområdet. Dommaren pekade på straffpunkten och återigen var det kvitteringsläge.

David Engström hade självförtroendet på topp, la upp bollen från 11-meter och tryckte säkert dit den vid målvaktens högra stolpe.

Varken IFK eller Örgryte var nöjda med att dela poängen och jagade ledningsmål men något mer mål skulle det inte bli i matchen. 2-2 blev slutresultatet vilket innebär att IFK fortsätter att hålla Örgryte bakom sig i tabellen med nu 8 matcher kvar av Superettan.

Nästa match för herrarna väntar redan på fredag. Då är det återigen bortamatch som gäller och det blir en tuff sådan då det är serieledande Sirius som står för motståndet.

Startelvan:
Jonathan Rasheed
Viktor Nilsson, David Engström, Freddy Winsth, Peter Jul Nielsen
Simon Nilsson, Martin Claesson (ut 70 min), Johan Svahn (ut 49 min), Oscar Johansson, Gentrit Citaku (ut 76 min)
Pär Cederqvist

Avbytare:
Tobias Andersson (MV), Johan Andersson, Tobias Englund (in 76 min), Adam Chennoufi (in 49 min), Henrik Widén, Felix Wieslander Andersson, Ellis Culum (in 70 min)