Derbyförlust för Damerna

Det blev klara 5-1 till, efter 4-1 i paus, till serieledarna Mariebo IK mot våra damer.
Att det skulle bli en stentuff match det visste vi, och så blev det direkt från start också.
Klockan hade tickat fram till 5.11 när första målet kom, och vilket mål sen!
Tilda Holmer hos hemmalaget kom fri snett till höger, i hög fart tog hon sig in i vårt straffområde och skotte hon fick på gick spikrakt in i krysset så det stod härliga till, ruskigt snyggt mål!
Det gjorde att vi vaknade till lite, redan 9 minuter senare kom vår kvittering, Lizette sprang ifrån sin bevakning, i i straffområdet och en perfekt passning snett inåt bakåt, där kom Fanny H helt perfekt till bollen och kunde med en enkel bredsida sätta bollen i tom bur.

Men säg den glädjen som varar, för några minuter stod matchen och vägde men Mariebo var alldeles för bra idag, sakta men säkert tog dom återigen över matchen. Nämnda Tilda kom fri en gång till i samma läge men denna gång träffade hon stolpen som sannolikt står och darrar än idag.
I minut 28 kom ledningsmålet för Mariebo, Amanda Roos körde den berömda tittfinten och alla i vårt lag gick på den, hon tittade efter en passning till höger med drog skottet till vänster och där var det ingen.
10 minuter efter det ringde det i målklockan igen, denna gång var det mer tur än skicklighet, en hörna som dimper ner i mitten, lite kalabalik, ingen får riktig träff på bollen men det träffar såklart ett ben och ställer Therese i mål, målet tilldelades Elin Kammenhed.

4-1 kom 5 minuter senare, och det en hel del flyt, Therese gör en bra räddning, returen träffar vår innerback som faller över liggande Therese och Elin Kammenhed kommer helt fri med ett vidöppet mål.
Andra halvlek blev betydligt jämnare, dels slog sig hemmalaget lite till ro och dels flyttade vi fram våra positioner
Vi skapade lite halvchanser men hemmalaget var hela tiden vassare, bland annat hade Maja Andersson ett ruggande skott i ribban och ut från 25.
Ett mål till blev det i alla fall, det kom i minut 65, ovan nämnda Maja som någon minut tidigare bombat sönder ribban, fick en perfekt passning mellan våra innerbackar och fri med Therese i mål gjorde hon inga misstag.

Jag tycker vi kom lindrigt undan idag, Mariebo visade sig vara ett nummer för stora för oss, jag kan nog ärligt talat inte minnas när jag såg den spela så bra fotboll, vi å vår sida hade lite för mycket respekt för dem, vi var lite ängsliga och vågade inte hålla i bollen. När vi kom på att dom faktiskt är mänskliga var det svårt att vända trenden.
Vi tar med oss de positiva inslagen från matchen plus att vi aldrig skall ge våra motståndare tid att spela rättvända.
Mina blommor idag går till Emma Lorenzen som krigade matchen igenom, men planens gigant utan konkurrens var Mariebos Madelaine Tengström. Med sina 150 allsvenska och över 50 Elitettanmatcher och all rutin var hon outstanding på plan.

Nu lägger vi denna match till handlingarna och blickar fram mot helgen som kommer då vi får besök av tabelltvåan IS Halmia, det kommer att bli en spännande och bra match.
Lite kuriosa från matchen, ett stenhård, tuff och välspelad match med massor av tuffa dueller, trots detta lyckade domaren inte hitta en enda frispark till vår fördel i andra halvlek, det har jag aldrig varit med om innan, Mariebo då? Jodå han hittade 3 frisparkar till dem.

Fakta:
Mariebo IK – IFK Värnamo 5-1 (4-1)
Avslut totalt: 16-6 (9-2)
Av dem på mål: 12-2 (8-1)
Frisparkar: 7-2 (4-2)
Hörnor: 10-2 (5-1)

Startelvan:
Therese Karlsson (mv), Emma Lorenzen, Linnéa Aronsson, Agnes Jelander (lån från VDFF), Felicia Schellhas
Julia Wiedemark, Alma Cedefors(54), Fanny Holmberg, Lizette Kennethsson (75), Sara Ögren (76) & Amela Basic (46)
Ersättare:
Kajsa Gollwitzer (75), Amanda Heiel (76), Jennifer Lilliehöök (54), Illi Vllasalija (46)

Kommande lördag spelar vi nästa match hemma på Finnvedsvallen mot IS Halmia, matchstart 15:00
Vi kommer att släppa in 50 personer och först på plats gäller, varmt välkomna.

O så några kloka ord på vägen: ”Holding on to anger is like drinking poison and expecting the other person to die”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis