Det blir Allsvenskan 2019 för vårt U19!


För vårt eminenta U19 (Tipselit 1) har för första gången i klubbens historia lyckats ta sig hela vägen upp till toppen. Trots 2 omgångar kvar att spela har man säkrat seriesegern i U19 Div.1 Södra Götaland, man har ointagliga 9 poängs försprång till tvåan Landskrona BoIS.

Resultat med två omgångar kvar att spela:
Inspelade poäng: 65
Spelade matcher: 24
Vunna: 21
Oavgjorda: 2
Förluster: 1
Gjorda mål: 104
Insläppta mål: 26
Målskillnad: +78

Utöver denna fantastiska prestation att gå upp till U19-Allsvenskan så har detta gäng matat upp hela 6 spelare till A-truppen under 2018, det är Axel Winberg, Filip Siljander, Isse Ismail, Benjamin Lindblad, Daniel Ask och Morgan Hellman, dessa killar har inte bara lyfts upp till A-truppen utan även fått spela matcher.

Men tro inte att det räcker med dessa killar, det står nämligen nästintill lika många utanför och knackar på dörren in till A-truppen.

Det var längesen man med stolthet kunde säga ”Talangfabriken” om IFK Värnamo men nu är vi där igen och vi jobbar målmedvetet vidare för att få fram ännu flera.

Det skall också nämnas att U17 (Tipselit 2) endast var EN (1) poäng ifrån att göra samma resa som U19 men man fick nöja sig med en finfin andraplacering i U17 Div.1 Södra Götaland, vi gratulerar såklart Lunds BK till seriesegern.

Så gott folk, ladda för kanonmatcher i Allsvenska U19 i Värnamo (Finnvedsvallen kanske?) 2019

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis