En mycket bra match av Herrarna igen

När de i lördags mötte seriekollegan Assyriska Turabdin från Jönköping satt spelet och särskilt försvarsspelet där igen.
Att matchen slutade 1-1 speglar på intet sätt matchen, den borde vi ha avgjort i första halvlek med det spelet och de målchanserna vi skapade.
Första halvlek var verkligen mycket bra, redan efter ett par minuter osade det katt framför gästernas målvakt, men med lite tur och massor av skicklighet lyckade han hålla målet rent.
Målet kom dock lite senare, efter ett massivt tryck mot Assyriskas mål hittade till slut en passning fram till Johan Lassagård från Edvin Becirovic känsliga fot och 1-0 var ett faktum.


Bara minuten senare fick nye Joel Stevens ett ypperligt läge att utöka ledningen, men en försvarare fläkte sig fram och blockerade Joels skott.
Och så var det hela första halvlek, vi var där, men bara nästan, för Assyriskas försvar jobbade stenhårt med att blocka skott, och gick något skott förbi så stod målvakten i rätt läge.
Första och enda avslutet på mål för våra gäster var när de i minut 37 fick en frispark på straffområdeslinjen, den skruvade gästernas Zackarias Faour briljant in i mål.

Andra halvlek började mycket bra, vi behöll trycket mot gästernas mål, men sen kom alla byten.
Tränarstaben hade bestämt att alla på bänken, 10st inklusive målvakt, skulle få speltid.


I takt med alla byten tappade vi också trycket framåt, inte för att det var dåliga byten, inte alls, men det tar en stund att komma in i rätt andning för spelarna.
Återigen hade vi matchen sista megachans att avgöra, men bollen var en aning för hårt slagen och inlägget svepte förbi alla.


Tränare JT (Jonas Thern) var mycket nöjd med alla killarna, han förstod också att kvalitén på spelet skulle sjunka i takt med bytena och att spelet skulle jämna ut sig, men han vill se alla i spel.

Fakta:
IFK Värnamo – Assyriska Turabdin IK 1-1 (1-1)
1-0 efter 17,49 Johan Lassagård, assist Edvin Becirovic
1-1 efter 36,47 Zackarias Faour (frispark direkt i mål)

Avslut totalt: 7-4 (4-2)
Avslut på mål: 4-2 (3-1)
Frisparkar: 6-10 (4-7)
Hörnor: 4-3 (2-1)
Varningar: 1-2 Francis De Vries IFK
Startelvan:
Filip (mv), Kevin, Victor, Francis, Freddy
Johan, Erick, Isse, Joel, Edvin & Abdi
Ersättare:
Pilip (mv), Abdulmannan Khalil (provspelare), Michael Kargbo, Bernardo Vilar, Filip S, David D, Ivan D, Benjamin L, Felix W & Aldin B. Alla fick speltid

Närmast väntar en träningsmatch mot Norrby IF i Borås på lördag, matchen spelas i Borås nya hall Rydahallen, matchstart 13:00.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis