En vinst och en oavgjord för Herrarna

Detta blir ett reportage från både mötet mot Assyriska hemma och Utsikten borta.

Vi börjar med Assyriska hemma, det blev en mycket välspelad match där två lag försökte spela fin fotboll.
Första halvlek gick helt i vår favör, vi skapade tillräckligt med bra chanser för att kunna gå in till halvtid med ett par måls ledning men så blev det inte. Två bollar i ribban var det närmaste vi kom till att näta, övriga superlägen slarvade vi bort passningsmässigt, tyvärr. Av någon outgrundlig anledning är vi inte skärpa nog med den sista passningen många gånger utan slår den i blindo och hoppas att någon skall vara på plats, det där måste vi bli mycket bättre på, vi slår ju sällan bort en boll på mittplan eller i uppspelet från försvaret, varför skall vi då slå bort bollen när vi närmar oss motståndarnas straffområde? varför är vi inte lika noggranna med passningarna som vi är i försvarsuppspelet? Varför slår vi passningen och “hoppas” att någon är där? Vi måste rycka upp ordentligt på den punkten.

Andra halvlek tog Assyriska tag i taktpinnen utan att för den delen skapa särskilt mycket, men spelet hade de, vi gick på kontringar och skapade och några finfina lägen, men mål blev det inte, tyvärr igen.
Så när alla hade slappnat av och klockan passerat 90, vi var inne på tilläggstid, fick gästerna en frispark en bit ut till höger om vårt straffområde, den slogs men blev lite för lång för deras spelare, alla pustade ut i en sekund, det skulle vi inte ha gjort, för rensningen från vårt försvar gick inte ut, den gick istället direkt in i mål och förlusten var ett faktum.
Assyriska är en ny bekantskap, ett mycket duktigt lag som precis som vi försöker spela en fin fotboll, brutala överfall som visa andra fysiska lag kör med existerar inte. Därför sved inte förlusten så hårt, vi förlorade mot ett mycket bra lag som desperat behövde poängen för att klara kontraktet, vi får möta dem igen 2020.

Fakta från matchen:
IFK Värnamo – Assyriska Turabdin IK 0-1 (0-0)
0-1 efter 91,11 självmål
Avslut totalt: 11-7 (5-1)
Avslut på mål: 5-5 (3-0)
Frisparkar: 5-12 (2-2)
Hörnor: 12-4 (5-1)
Varningar: 1-0 Filip Siljander IFK
Publik: 460

Startelva:
Filip E (mv), Kevin, Victor, Viktor, Francis
Benjamin (80),Freddy ,Charlie (39),Filip S ,Johan, Edvin B (69)
Ersättare:
Pilip (mv), Tyler, David, Alex (69), Alffe (80), Isse (39) & Roman

O så till helgens match borta mot seriens bästa hemmalag Utsiktens BK, 10 vinster och 5 oavgjorda talar för sig själv, det är mycket svårt att få med sig poäng från Ruddalens IP.
Men vi kom dit för att försöka vinna och killarna var ordentligt revanschsugna efter den dråpliga förlustmatchen mot Assyriska.
Utsikten började dock bäst i ösregnet, de spelade ett snabbt och omväxlande spel och vi hade svårt att fånga in dem under det första 20 minuterna. De tog också ledningen med 1-0 i minut 9, ett misstag av oss mitt på vår egen planhalva och de högg som kobror på det, första skottet räddade Filip med en fotparad men tyvärr gick returen rakt på deras spelare som sedan mer eller mindre hade öppet mål.
Det tog oss 20 minuter att komma in i matchrytmen, efter det var vi inne i spelet och hade bra kontroll på händelserna på plan. Trots spelövertaget de första 20 så skapade inte hemmalaget särskilt farliga lägen, återigen visade vårt försvar styrka och höll motståndarna utanför vår box.
Vi spelade upp oss efterhand och skapade också ett par fina lägen utan att kunna förvalta dem i mål.
Till andra halvlek gjorde Thern & Co några taktiska förändringar och nu var det vi som förde matchen, trots, vid något tillfälle under ett par minuter, ett massivt tryck mot Utsiktens mål fick vi inte in bollen.
Det skulle dröja till minut 90 innan kvitteringen kom, och det på ett lite turligt sätt. David Danielsson hade ett par minuter tidigare blivit inbytt, fick i straffområdet på en perfekt passning från Charlie, Davids kanon tog på en hemmaspelare, ändrade riktning och landade otagbart i krysset.
Visst var det rättvist, sett till hur matchen utvecklade sig efter de första 20 minuterna borde vi kanske till och med haft alla poängen med oss hem.

Fakta:
Utsiktens BK – IFK Värnamo 1-1 (1-0)
1-0 efter 8,40 Amar Muhsin
1-1 efter 89,33 David Danielsson, assist Charlie Vindehall
Avslut totalt: 9-9 (2-2)
Avslut på mål: 4-6 (2-1)
Frisparkar: 14-9 (5-5)
Hörnor: 5-4 (1-2)
Varningar: 0-2 Charlie Vindehall & Erick Brendon IFK
Publik: 101 varav 6 från Värnamo

Startelvan:
Filip E (mv), Kevin, Victor, Viktor, Francis
Benjamin (86),Filip S (46), Erick Brendon, Charlie, Johan, Edvin B (84)
Ersättare:
Pilip (mv), Tyler, David (84), Alex (46), Affe, Isse, Roman (86)

Nu skriver vi in även dessa två matcher i historieböckerna och blickar framåt mot lördag och sista seriematchen för 2019 hemma på Vallen, vi gästas då av Kristianstad FC. Om det är någon match jag mins mycket väl är mötet i våras borta mot Kristianstad, vi spelade ut dem totalt under första halvlek och tog ledningen tidigt i matchen men förlorade med 3-2 efter en märklig scenförändring under andra halvlek. Så fotbollsvänner, revansch är det som gäller på lördag!
Matchstart 14:00 på Finnvedsvallen, jag hoppas du kommer och hejar fram våra killar till en seger.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis