Femetta för Damerna borta mot Nittorp

Tvåmålsskytten Mimmi Strömgren

Jubel efter Linnéa Aronsson pärla i mål från 45 meter

Mimmi Strömgren dundrar iväg ett av sina skott mot mål

Det blev en klar seger till slut i den svåra bortamatchen mot Nittorps IK i lördags.
Det började också otroligt bra då vi tog ledningen i min 6 med ett konstmål från 45 meter.
Tränarduon Willy och Putte hade studerat Nittorps målvakt och visste att hon gillade att spela extremt lång upp i banan, detta förmedlades till samtliga spelare innan match och att alla skulle vara vaksamma och ta avslut från distans och lägen uppstod, detta tog också Linnea Aronsson vara på i minut 6, hon kom drivande med bollen från sin innerbacksposition in i mittcirkeln, tittade upp och såg målvakten långt ut, Linnéas kanon svepte över alla inklusive målvakten och in precis under ribban.
Efterföljande 4 minuter hade vi två likadana lägen, målvakten långt ut, stenhårda långa skott, men nu hade målvakten lärt sig läxan och gjorde fenomenala räddningar på båda skotten.

Sefika Muratovic i ösregnet

Men säg den glädjen som varar, istället för att ha 2-0 med oss blev det 1-1, för i minut 11 höll sig en av planens bästa spelare, Alma Öberg, framme och styrde ett inlägg från vänster snyggt i mål.
Vi fortsatte dock att trumma på, även om det fanns lite att önska gällande noggrannheten i passningarna, och skapade bra med lägen, det skall dock erkännas att Nittorp hela tiden var livsfarliga i sina omställningar med ovan nämnda Alma samt en skyttedrottning av dignitet vid namn Clara Lindberg.

Kajsa Pruner, felfri i målet

Fanny Holberg outtröttlig på mittfältet

Lizette Kennethsson, vår egna landslagsspelare

Ett mål till blev det innan pausen, det var hypersnabba Mimmi Strömgren, lånet från Växjö DFF, som i samspel med Sefika fick läget framför mål, Mimmi satte enkelt bollen i mål utan att tveka.
Vi kom ut till andra halvlek och satte samma fart som vi avslutade den första, dock med betydligt bättre skärpa i våra passningar, när vi är noggranna med dem så är vi svåra att möta, så är det bara.
3-1 kom i minut 78, återigen var det blixten som talade, eller Mimmi Strömgren om ni så vill, hon fångade upp en boll utanför Nittorps straffområde, vände bort två innerbackar på en femöring, petade bollen 2 meter och exploderade mot mål, skottet som följde därefter satt snyggt i målvaktens högra gavel.
4-1 kom i minut 82, en hörna från vänster slås in perfekt av Felicia Schellhas, en inövad variant, men spelaren som skall ta skottet missar bollen, bakom henne står Julia Weidenmark helt fri, hon tvekar inte utan klipper till med högerfoten och bollen borrar sig in i målvaktens vänstra kryss, kanske var det årets mål på Åsavallen?
Minuten senare drogs rullgardinen ner helt för hemmalagen när Amela Basic, inbytt några minuter tidigare, får en förlupen boll på foten, den tjejen gör inga misstag omarkerad och från 9 meter, femte målet var ett faktum.

Glädje och segersång efter matchen för tjejerna

Enkel seger kan tyckas, men riktigt så var det inte, visst vi kunde ha haft både två och tre mål inom de första tio minuterna, men hemmalaget brände, läs Kajsa Pruner räddade, tre fina lägen mellan minut 16 och 30 i första halvlek.
Målet vi gör strax innan paus avgör matchen, hemmalaget hade inte krafter nog att resa sig igen och andra halvlek visade också att vi är oerhört vältränade när vi kunde växla upp ett snäpp till.
Det är svårt att ge en blomma idag, så jag ger en hel bukett till vår backlinje och till Julia Weidenmark som sliter och jobbar över hela planen.

Fakta:
Nittorps IK – IFK Värnamo 1-5 (1-2)
0-1 i minut 6, Linnéa Aronsson (från 45 meter)
1-1 i minut 11, Alma Öberg
1-2 i minut 40, Mimmi Strömgren, assist Sefika Muratovic
1-3 i minut 73, Mimmi Strömgren (solo)
1-4 i minut 82, Julia Weidenmark, assist Felicia Schellhas
1-5 i minut 83, Amela Basic (solo)

Avslut totalt: 9-12 (7-7)
Av dem på mål: 4-10 (3-6)
Frisparkar: 3-4 (1-4)
Hörnor: 3-6 (1-3)
Publik: 50

Startelvan:
Kajsa P (mv), Emma L, Agnes J (lån från VDFF), Linnéa A, Felicia S
Tilde J (78) (lån från VDFF), Fanny H, Julia W, Sefika M (67), Sara Ö (78) & Mimmi S (88) (lån från VDFF)
Ersättare:
Julia B (88), Lizette K (67), Amela B (78) & Amanda H (78)

På lördag är det dags för hemmamatch igen, vi får då besök av tabelltrean Bergdalens IK.
De kämpar med näbbar och klor för att fortsätta hänga med i toppen, det bara tre poäng till förstaplatsen så de kommer att sälja sig dyrt, det kommer att bli en tuff, intensiv och bra match, jag lovar.
Vi kommer att ta in 50 personer i publik och först till kvarn gäller, man kan alltså inte förboka, så kom i tid innan vi låser grindarna.

O till slut några ord på vägen: “In Order To Change Your Life, You Must Change Your Thoughts”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis