Förlust för damerna

I stormiga iskalla vindar, men i ett strålande solsken, vände damlaget hem idag med ett 1-3 nederlag i bagaget.

1_NIC8468

Denna match skall vi inte släppa alla poängen, vi skall ha minst en poäng med oss hem, tyvärr har tjejerna inte det rätta flytet just nu.
Vi hamnade i underläge redan i minut två, lite passivt försvarsspel gjorde att Onsalas duktiga forward Angelika Johansson fick en lucka, hennes skott från nära håll träffade Jennie H och rullade retligt i mål.
5 minuter senare kom vår kvittering, en bra brytning på Onsalas planhalva, ett perfekt pass till Emma A som följt med upp från sin backplats, ännu ett mycket bra pass till Fanny H som fintar bort en back och härligt skruvar bollen otagbart  i mål.

1_NIC8473

Resten av halvleken äger vi mycket boll men vi lyckas inte skapa dom riktigt vassa chanserna i den hårda vinden. O andra sidan skapade Onsala ingenting på sina långbollar bakom vår backlinje. När vi alla satt där och väntade på pausen fick Onsala en frispark 30 meter ut på plan. Den slogs perfekt in mot första stolpen, en nickskarv blev ett jätteläge, Jennie lyckades mota första skottet i stolpen och på returen var Onsalas Ida Jacobsson först på bollen och 2-1 var ett faktum.

1_NIC8504

I andra halvlek hade vi motvind och vinden hade ökat till det dubbla och kylan likaså. Trots det var det vi som förde matchen, det var vi som försökte spela en konstruktiv fotboll och inte bara slå långbollar. Vi hade några hyffsade halvlägen men inte mer än så. I minut 70 gick rullgardinen ner vid en hörna. Vi lyckas inte få bort bollen bra nog, ett inlägg mot första stolpen, ännu en nickskarv  och 3-1 signerad Sandra Örtendahl.

1_NIC8510

Trots förlusten skall tjejerna ha en eloge att dom gav allt i 90 minuter, vi tar lärdom av detta och kommer igen. Som om det inte räcker med skador och sjukdomar fick vi ännu en idag. i minut 85 fick Olivia F en elak (ofrivillig sådan) spark på foten och fick bäras av plan. Borta sen tidigare är bland annat Elin F sjuk, Emelie C ryggproblem, Fanny G bortrest, Linda P fotskada. Jag hoppas att många av dessa tjejer hinner tillfriskna till kommande fredag då vi möter Mariebo IK på Stadsparksvallen i Jönköping. Linnea H, Linnea A och Emilia S höjde sig över mängden idag.

1_NIC8487

Fakta:
1-0 minut 2 Angelika Johansson
1-1 minut 7 Fanny Holmberg, assist Emma Albertsson
2-1 minut 43 Ida Jacobsson
3-1 minut 70 Sandra Örtendahl
Publik 69 varav 4 från Värnamo och 4 från Ljungby
Mycket bra domartrio idag var Adnan Bainca assisterad av Pontus Karlsson och Daniel Larsson.

O så något att tänka på: “Normal is an illusion. What is normal for a spider is chaos for the fly”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis