Förlust för damerna

I matchen mot Vadstena blev det stora siffror, Östgötarna vann med hela 7-0 efter 4-0 i halvtid.
Jag var lite rädd för denna matchen, inte för att Vadstena skulle vara så mycket bättre än oss utan för att vi efter förra matchen kunde slå oss för bröstet och känna oss nöjda efter att ha klarat kontraktet för 2017. Det är en omedveten känsla, tjejerna gick säkert ut och gjorde sitt bästa, men den där lilla extra gnistan fanns inte där idag, hjärnan var där men inte hela hjärtat och då går det inte att slå ett så pass bra lag som Vadstena.

Tuff närkamp efter en hörna, men vi saknade några centimeter idag

Tuff närkamp efter en hörna, men vi saknade några centimeter idag

Vi visste att Vadstena är ett mycket duktigt lag, vi hade en stenhård kamp mot dem i våras då vi drog längsta strået och vann med 1-0, vi visste att de var ute efter revansch.
Så var det också, Vadstena satt högsta fart från första sekunden medans vi, lite svårstartade, försökte komma in i spelet. Redan efter 3 minuter ringde målklockan och 1-0 till Vadstena var ett brutalt faktum, målskytt Frida Sköldestig på en retur efter en superb räddning av Jennie, men va var vi på returen?
Knappt hann målklockan sluta ringa förens det var dags igen, återigen var der Frida och återigen var vi inte med på andrabollen.

Svårfångade Östgötar idag

Svårfångade Östgötar idag

Vi ryckte upp oss men vi hade förtvivlat svårt att komma till målchanser, våra avslut blev därför från distans och ganska bleka. På 2 minuter punkterades sedan matchen, i minut 24 kom 3-0 och i minut 24 även 4-0, målskyttar Emelie Ljungberg och Lisa Pålsson, kontringsmål båda två.

Emelie Ljungberg dundra in 3-0 bakom en chanslös Jennie i mål

Emelie Ljungberg dundra in 3-0 bakom en chanslös Jennie i mål

Vid 4-0 kom också vårt första byte, det var Elin F som fick utgå på grund av skada, in kom Annie P istället.
Jag vet inte vad som sades omklädningsrummet men tjejerna kom ut mer taggade och med en annan inställning. Ett byte till gjordes då ännu en skada hade drabbat oss, ut gick Olivia Folkesson och in kom Olivia Montero. Nu var det vi som höll i taktpinnen men vi kom inte till några bra avslut, Vadstenas försvar var otroligt bra och kompakt idag. Återigen fick vi ta avslut från distans och utan resultat. P&H gjorde även sitt tredje byte då Emma A fick ont i ryggen, in kom rivjärnet Amanda H istället.

Linda var den som kom närmast gästers mål

Linda var den som kom närmast gästers mål

Vadstena hade backat hem för att försvara sin ledning, men deras kontringar var hela tiden sylvassa. Till slut fick de också utdelning på dem, i mint 80, minut 84 och minut 89 kom femman sexan och sjuan också. Målskyttar i tur och ordning, Emma Aldén på hörna, Emelie Ljungberg på kontring och till slut Vendela Samuelsson Ljung på kontring.

1_NIC7322

5-0 var ett mycket vackert nickmål på en hörna men var är markeringen?

Förlusten är inget att säga om, Vadstena var bättre än oss idag och de förtjänar att ligga i topp på serien, men vi skall inte behöva göra dem bättre än vad de är, serien är inte slut ännu och vi skall inte kasta in handduken i förtid.
Till matchens lirare utsåg juryn vår Linda Persson och i Vadstenas och planens bäste spelare Irma Muslijevic.
Nu lägger vi denna match bakom oss och blickar framåt, kommande vecka avslutar vi 2017 med två hemmamatcher och då hoppas jag att vi hittar tillbaka till vinnarspåret igen.

Fakta:
Vadstena GIF – IFK Värnamo 7-0 (4-0)
1-0 minut 3 Frida Sköldestig
2-0 minut 11 Frida Sköldestig
3-0 minut 24 Emelie Ljungberg
4-0 minut 24 Lisa Pålsson
5-0 minut 80 Emma Aldén
6-0 minut 84 Emelie Ljungberg
7-0 minut 89 Vendela Samuelsson Ljung
Avslut: 18-10
Avslut på mål: 11-5
Hörnor: 4-4
Publik: ca 150

Laget:
Jennie Hellström, Linnéa Höögs, Linnéa Aronsson, Olivia Folkesson 45′, Emma Albertsson 70′
Fanny Holmberg, Ronja Fröberg, Emilia Schellhas, Elin Fransson 25′
Fanny Götesson, Linda Persson
Ersättare:
Olivia Montero 45′, Annie Petersson 25′, Amanda Heiel 70′

Redan kommande onsdag är tjejerna i hetluften igen, då gäller det Svenska Cupen och gästerna på Finnvedsvallen är då Elitettanlaget och grannen från öst Växjö DFF, matchstart 19.00.
Sedan avslutar vi seriespelet med att ta emot våra grannar från väst Westbo United. Den matchen spelas på söndag och matchstart är 14.00 på Finnvedsvallen
Ni kommer väll och hejar? Jag kan garantera många mål

O så några kloka ord på vägen: “Det är lättare att bygga starka barn än att laga trasiga vuxna”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis