Förlust för damerna i Göteborg

På fina Valhalla och i ett strålande solsken inbringade damerna en tung förlust med 1-0 mot Mossens BK i lördags. Det är många förluster som svider men denna sved nog mest av alla i år, för tjejerna var värda minst en poäng i denna match.
Matchen var jämn dom 10-12 första minuterna men därefter var det vår halvlek, vi rullade boll som aldrig förr, vi hade tålamod och mycket bra spelvändningar och Mossen fick jaga. Tyvärr gjorde vi inga mål trots massor av avslut, det närmaste mål vi kom var ett stolpskott av Mona.

Närmast ett mål var Mona med sitt stolpskott

Statistik i halvtid:
Mossen – IFK 0-0
Avslut: 3-11
Avslut på mål: 2-5
Frisparkar: 4-2
Hörnor: 2-4
Träffar i virket: 0-1
Varningar: 0-0

Andra halvlek började som den fösta slutade, vi har tålamod och vi rullar boll bra.
Efter 15 minuter tröt nog både orken och tålamodet, vi började slå långa bollar och snabba bollar, på konstgräs är det ingen höjdare. Mossen jobbade sig sakta och säkert in i matchen och sista 15 var det vi som fick slita ont.
Matchen avgjordes i minut 81, ett uppspel träffar en av våra spelare och bollen stutsar in bakom vår backlinje, Mossens bästa spelare Amna Lihovic får tag i bollen och klipper till från 22 meter, skottet är inte märkvärdigt, tvärtom, men Elvira i mål är på väg att backa hem och står med vikten på fel ben, bollen rullar äckligt retfullt sakta in i mål.
Tränare PS gjorde snabbt lite förändringar och gick ner på trebackslinje och flyttade upp Linnéa A, sista 4-5 minuterna var det återigen vi som drev matchen framåt, men Mossen spelade smart och dödade tiden med att slå ut varenda boll dom kom åt samtidigt som vi stressade bort en hel del avslutande lägen.
Min blomma går idag till Fanny Holmberg, hon var inte bara bäst i vårt lag utan bästa av alla på plan.
Vi lägger nu denna match till handlingarna och blickar framåt mot mötet hemma på lördag mot det forna storlaget Jitex.

Bäst på plan Fanny H

Fakta:
Mossens BK – IFK Värnamo Dam 1-0 (0-0)
1-0 minut 81 Amna Lihovic
Avslut: 10-15
Avslut på mål: 7-6
Frisparkar: 13-6
Hörnor: 5-7
Varningar: 0-2, Linda P och Emma A IFK
Publik: ca 50

Laget för dagen:
Elvira J, Alma I, Emma A, Linnéa A, Linnéa H
Felicia S (75), Sefika M, Fanny H, Olivia M, Mona C & Linda P
Ersättare:
Amela B (75) & Amanda H

Nästa match spelas nu på lördag mot Jitex, det är i dagsläget klart att vi inte kan spela på Finnvedsvallen, planen är i dåligt skick. Matchen kommer istället att spelas på Ljusseveka 1 eller på Ljusseveka KG beroende på hur mycket regn som kommer att falla.
Matchstart är oavsett vilket 15:00.
Kom och ge ditt stöd till våra tjejer i den tuffa kampen om att klara kontraktet.

O så några kloka ord på vägen: ”Var mer noga med din personlighet än ditt rykte, för din personlighet är vad du egentligen är medan ditt rykte bara är vad folk tror du är”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis