Förlust för damerna mot Jitex

Den sved den förlusten, för visst var Jitex bra, extremt bra till och med, men 8-0 skall det bara inte få bli.

Tjejerna visade alldeles för stor respekt för sina motståndare, kanske satt det i bakhuvudet att vi förlorade båda matcherna föra året med stora siffror mot detta Jitex? Oavsett vilket vill jag på intet säga att det var orättvist eller att vi hade något att sätta emot. Jitex som var bra redan föra året var ett par snäpp bättre i år med sina förstärkningar från Damallsvenska och Elitettan. Dom var snabbare, rörligare och hade en löpvilja jag inte sett något annat lag i ettan ha tidigare, och så hade dom en 17-åring vid namn Ema Paljevic som i sin första match från start gjorde 3 mål och assisterade till 2.


1-0 kom redan i mint 6 efter en hel del stressfel av oss men vi höll ändå ihop det bra i vårt försvar, Jitex tvingades till att ta avslut från långt håll och det vållade inte Jennie i mål några större bekymmer. Men så kom 2-0 i minut 26 och då åkte huvudet på tjejerna ner, för ännu en gång var vi för snälla i försvarsspelet. När sen 3-0 kom i minut 44 så gick luften liksom ur tjejerna helt.

Knappt hade andra halvlek börjat fören klockan ringde igen, i minut 48 kom 0-4 på en fantastisk genomskärare till en löpande forward, i hög fart och helt ensam med Jennie rundade hon henne snyggt och rullade bollen i öppet mål. Därefter rullade bollarna in med jämna mellanrum för att till slut stanna vid 8-0, sista målet genom en straff.


Coach Patrick Schellhas var besviken på första halvlek där han tyckte att respekten för motståndarna var onödigt hög, medan han berömde tjejerna för deras andra halvlek. Vi pratade igenom det i halvtid och lovade varandra att gå ut o köra, vi skulle chansa lite och bli betydligt mer offensiva, det gjorde tjejerna till punkt o pricka. Att det sen trillade iväg på slutet är inget att säga om, vi orkade helt enkelt inte, Jitex tempo var hela matchen mördande högt, då är det lätt att göra misstag när man är trött. Vi skall lägga denna match bakom oss men ta med och lära av hur man spelar anfallsfotboll, avslutar PS med.

Fakta:
Jitex Mölndal BK – IFK Värnamo Dam 8-0 (3-0)
1-0 efter 5,53, Ema Paljevic
2-0 efter 25,10, Sarah Mellouk
3-0 efter 43,20, Ema Paljevic
4-0 efter 47,25, Ina Österlind
5-0 efter 56,54, Nora Rönnfors
6-0 efter Ema Paljevic
7-0 efter 79,41, Sarah Mallouk
8-0 efter 86,40, Marika Bergman Lundin (straff)
Avslut: 20-2 (11-0)
Avslut på mål: 13-1 (6-0)
Frisparkar: 10-9 (6-7)
Hörnor: 6-2 (3-0)
Varningar: 3-1, Amanda H, Felicia S och Lovisa L IFK, Amalia Arvidsson Jitex
Publik: 157 varav 25 från Värnamo (TACK Värnamo Innebandyklubb som kom o hejade på oss mellan sina matcher i hallen bredvid fotbollsplanen)

Startelvan:
Jennie H (MV), Linnéa A (58), Olivia L, Amela B, Felicia S
Amanda H, Emilia S, Fanny H (53), Sefika M (79), Mona C, Alma I (53)

Ersättare:
Alma C (53), Tilde J (53) , Kajsa B (58) och Emma L (79)

Nu blickar vi framåt för redan kommande fredag spelar vi igen, vi tar emot IF Eksjö på Ljusseveka Konstgräsplan klockan 19,00. Det var över 200 personer sist vi spelade hemma, kan vi uppnå det igen tros? Lovar att det kommer att finnas korv till försäljning denna gång.

O så några klocka ord på vägen: ”Ett liv utan berömmelse kan vara ett bra liv, men berömmelse utan ett liv är inget liv alls”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis