Förlust för damerna mot Växjö DFF

 

Det blev en ordentlig förlust för damerna idag när vi tog emot Växjö DFF på Ljusseveka. Siffrorna skrevs till slut till 0-7 efter 0-5 i halvtid. VDFF visade med råge på ett det mil mellan mitten på division 1 och toppen på Elitettan.

Linnéa Höögs är i klisterform

Växjö var hela tiden lite snabbare på bollen, tuffare i närkamperna och hade såklart betydligt färre felpass. Första halvlek var det spel mot ett mål, vårt mål. Vi visade våra gäster allt för mycket respekt, vi blev ängsliga och vågade inte hålla i bollen.
Det gav VDFF extra energi, inte för att de behövde det, och de satte press på oss över hela planen. När vi fick eller vann bollen så tappade vi den nästan omedelbart för att vi blev stressade eller för vi tog fel beslut.

Fanny Trehag, kapten som inte vek ner sig idag

I halvtid tog tränare PS ett allvarligt snack med tjejerna och ut kom ett på nyfött lag. Visst ägde VDFF även andra halvlek men nu började vi hålla i bollen och hitta rätt med våra passningar. Vi kom också runt på deras kanter ett antal gånger men tyvärr var skärpan inte riktigt med när vi slog inläggen.
Inte mycket att säga om förlusten, vi mötte ett otroligt bra Växjö som jag hoppas vinner Elitettan i år.
Vi skall lära oss av denna förlust att oavsett vem som står på andra sidan så skall vi aldrig vara rädda för motståndet. Bollen är rund och allt kan hända.

Elvira Jönsson gjorde många fenomenala räddningar idag

Idag ger jag beröm till Linnéa Höögs och Fanny Trehag, dessa häll ihop sitt spel rakt igenom hela matchen. Samt till Elvira Jönsson i mål som trots 7 insläppta verkligen visa klass och höll ner siffrorna, särskilt i första halvlek.

VDFF vann hörnstatistiken med 14-4

Fakta:
IFK Värnamo – Växjö DFF 0-7 (0-5)
Målskyttar: Sofia Johansson 3, Malin Fors 2 (planens bästa spelare), Elin Nilsson och Frida Matsson

Nu blickar vi framåt till nästa lördag då vi gästas av seriekonkurrenten och grannen i väst Nittorps IK. Matchstart 15:00 på Ljusseveka Konstgräsplan, du kommer och tittar eller hur?!

O så några kloka ord på vägen: ”Life isn’t about waiting for the storm to pass, It’s about learning to dance in the rain”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis