Förlust för Damerna

Mot IF Böljan var det svårt, gästerna skruvade direkt upp tempot och visade med sin fysik att de har varit med förr och att vi har lite till o lära.
Dom första 10 minuterna svärmade gästerna som bin runt vårt straffområde, dom skapade också två ypperliga lägen att ta ledningen men återvändande och debuterande Evelina Olofsson stod i vägen båda gångerna.

1_NIC8279

Anstormningen bedarrade därefter och vi kom mer in i spelet och kunde styra ut gästernas anfall på kanterna. Trots att Böljan hade mer boll än oss hade vi bra kontroll på händelserna på plan, dom tillät oss dock aldrig att sticka upp och etablera några bra anfall.
Vi försökte rulla igång vårt spel men idag gick det grus i maskineriet, en blandning av nervositet och lite för mycket respekt för våra mer namnkunniga motståndare samt hård press av Böljan gjorde att vi ofta i avgörande situationer slog för dåliga pass.
Med 10 sekunder kvar av halvleken kom gästernas ledningsmål, för ett ögonblick slappnade vi av och väntade på slutsignalen och mer behövde inte gästernas Ena Mujdzic som dundrade in bollen från nära håll, snöpligt men sant.

1_NIC8292
 Vi kom ut till andra halvlek som ett nytt lag, nu var det vi som höll i taktpinnen och gästerna fick vid ett flertal tillfällen rensa bollen upp på läktaren. Vi skapade och ett par halvchanser men inga riktigt farliga. Så mitt i vår anstormning för att åstadkomma en kvittering får gästerna en straff, bollen studsade olyckligt upp på armen på en av våra spelare och straffen var ett faktum.
Straffen satte Amanda Johansson bombsäkert intill stolproten, detta i minut 57.
Vi lät oss dock inte nedslås utan kämpade tappert vidare, precis som tidigare började vi återigen få kontroll på händelserna och precis som innan blev vi straffade på ett misstag. En allt för lös passning till målvakten snappades upp at gästernas Linn Albrektsson som lite turlig fick in bollen i mål efter det att hennes skott träffat en utrusande Evelina i mål.

1_NIC8314

Tyvärr gick vi mållösa från denna match, att IF Böljan vann är inget att säga om. Dom var en aning snabbare i sina beslut än oss och dom var bra mycket tuffare i närkampsspelet än oss, men vi gav allt i 90 minuter och vek inte ner oss en millimeter. Vi är inte riktigt varma i division 1-kläderna än men vi kommer, var så säkra.
Priset till matchen lirare i respektive lag, skänkt av Blomsterlandet Värnamo, gick till Ronja Fröberg IFK och Matilda Johansson IF Böljan.
1_NIC8321

Fakta:
0-1 Ena Mujdzic minut 45
0-2 Amanda Johansson (straff) minut 57
0-3 Linn Albrektsson minut 79
Inga varningar delas ut men visst borde gästernas Mathilda Prim fått ett gult kort för överkörningen av Elin Fransson vid mittplan eller?
Publik på en strålande fin arena 127

Kommande två matcher spelas på bortaplan så nästa hemma match är först den 7 maj klockan 15.00 mot IFK Norrköping DFF, varmt välkomna tillbaka då.

O så några kloka ord på vägen: “Mod föder handling men turen bestämmer resultatet”

Vi pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis