Förlust för Herrarna mot Lindome

Ja det blev en svidande förlust borta mot Västkustens ”Ajax” Lindome GIF, 5-1 kan man inte bortförklara.
Lindome var bättre och med motiverade än oss, det visade de direkt från start, de spelade för att undvika att bli inblandade i bottenstriden medan vi spelade för en bättre placering.
Skall man överhuvudtaget ha en chans mot ett så spelskickligt lag som Lindome måste alla ge allt.
Det var hyfsat jämt spel långa stunder på plan men framåt var det hemmalaget som var vassast, vi spelade oss fram men som tidigare slog vi bollar på chans eller i blindo, tappade boll eller var för obeslutsamma. Därför var Lindomes ledning med 2-0 i halvtid på intet sätt orättvist.
Andra halvlek var knappt igång fören det tredje målet föll, återigen, om inte samtliga gör sitt jobb ja då går det åt pipsvängen.


Vi kom igen och reducerade på en straff ett par minuter senare då Edvin B blev nerdragen i straffområdet och Johan satte straffen stensäkert. Efter det så hade vi en lång stund då vi pressade Lindome till att slå långa bollar.
Men istället för ännu en reduceringsboll kontrade hemmalaget in sitt fjärde mål, två minuter senare även sitt femte.
Thern var oerhört besviken över att man inte jobbar klart, springer en motståndare 30 m skall man springa minst lika mycket och inte stanna efter 25, han var också besviken över att man inte följde den uppsatta matchplanen. Lindome är ett mycket tekniskt lag och ger man dem ett par sekunder extra så sätter de 10 av 10 passningar rätt, vi skulle ligga tätt på dem och inte gå bort oss, det blev tyvärr inte så.


Visst kan man säga att skillnaden spelmässigt inte var 4 mål, men de gjorde 5 och vi ett så skillnaden är 4 mål vare sig man vill eller inte.
Nu gäller det att glömma denna match fortast möjligt och fokusera på kommande derbymatch hemma på söndag mot Assyriska Turabdin IK.

Fakta:
Lindome GIF – IFK Värnamo 5-1 (2-0)
1-0 i minut 10 Fredrik Karlberg
2-0 i minut 28 Fredrik Karlberg
3-0 i minut 50 Ajdin Zeljkovic
3-1 i minut 54 Johan Lassagård, straff
4-1 i minut 80 Gustav Hedlund
5-1 i minut 82 Hampus Dahlqvist
Publik 243 varav 14 IFK-fans
Tyvärr regnade mina papper bort i skyfallet som kom i andra halvlek och därmed resten av statistiken

Startelvan:
Pilip (mv),  Freddy, Victor,Viktor, Francis
Affe, Charlie, Johan, David (77), Alex (66) & Edvin (84)
Ersättare:
Mogge(mv), Roman, Kevin, Robin(84), Tyler, Filip (66), Benjamin(77)

Nu gäller det att ta sig i kragen, bryta ihop och komma tillbaka till vinnarspåret, på söndag 16:00 möter vi ännu ett spelskickligt lag i Assyriska IK. Kom och ge ditt stöd till våra killar!

Vid pennan och bakom kameran från ett regnigt, solig, mulet, blåsigt Lindevi IP.
Nico Eremidis