Förlust i sista gruppspelsmatchen för Herrarna

På ett blåsigt och råkallt Ljusseveka förlorade våra herrar mot Assyriska Turabdin IK från Jönköping, siffrorna skrevs till 3-4 efter 2-1 i halvtid.

Men, inte var det en 3-4 match inte, det var en stundtals mycket välspelad match med två bra försvar som var täta avsluten få.
Första 8-10 minuterna var jämna sedan tog IFK över och höll trycket tills det var 10 kvar av första halvlek, då kom gästerna in i matchen igen.
IFK tog ledningen i minut 7 genom ett delikat mål, efter ett snabbt spel på högerkanten hamnade bollen hos Alfred Ajdarevic som hittade Danne med ett smörpass, Danne tittade upp, blundade och drog till, bollen satt som ett frimärke i målvaktens högra kryss.

Men säg den glädjen som varar, 6 minuter senare var det kvitterat genom en straff. En mindre smart brytning resulterade i en fällning och straffen var odiskutabel, den satte gästernas målkung Malcolm Isaiha Shaw bombsäkert i mål.
I minut 28 var det dags för gästernas försvar att ge bort en straff, lika solklar den. Paolo Marcelo steg fram till straffpunkten och dundrade in bollen till höger om målvakten. 2-1.

Andra halvlek var endast 3 minuter gammal när det tredje målet för IFK kom, återigen ett bra passningsspel från mitten fram till Marcelo som hittade en framrusande Alex Jorje Brilhante de Sousa, bollen på läppen och en lika enkel bredsida i mål av Alex.

Men vad hände sen? 5 minuter senare kom 3-2, en dum frispark till höger om vårt straffområde, en markpassning på 25 meter där vi står och sover lite, ett halvbra skott som så klart tar på något ben och ändrar riktning och reduceringen är ett faktum.
3-3 i minut 63 var desto snyggare, gästerna rullade upp snygg och den så målfarlige Malcolm avslutade från nära håll.
Som om det inte vore nog kom ännu en straff, detta i minut 84 där vi återigen är lite för passiva, straffen förvaltade Malcolm busenkelt i mål och förlusten var ett faktum.

Stundtals spelar vi briljant med högt tempo, bra passningar och idérika löpningar, men så gör vi fatala misstag mellan varven och blir hårt straffade direkt.
Detta har såklart o göra med att vi har ett ungt orutinerat lag som för varje match och varje träning blir bättre och bättre. Misstagen vi gjorde i lördags kommer killarna inte att upprepa, dom har lärt sig.
Några ord om Assyriska Turabdin IK också, det var en trevlig bekantskap med att bra lag som spelar en teknisk fotboll, laget kommer säkerligen att överraska många i serien i år med sitt tekniska spel.

Jag tog mig ett långt snack med Coach Thern efter matchen:
Hej Jonas, vad hände?
– Hej du, ja vad hände, det var iaf ingen 3-4 match sett till chanserna under matchen, men vi får bara inte vara så naiva i vissa situationer som vi var idag. Har man 3-1 skall man bara stänga matchen och kasta nyckeln, så är det bara.
Mmm, men det var ju iaf ett stort steg framåt jämfört med matchen mot AFC? Där sprang killarna jämte och höll motståndarna i handen, idag tog vi kriget eller?
– Javisst, vi var betydligt tuffare idag, men vi gav också bort väldigt onödiga frisparkar, det gäller att värdera när du skall gå in väldigt tufft eller bara stänga ytor
Är du orolig?
– Nej det är jag inte, detta är något man får räkna med när man bygger ett helt nytt lag från grunden och där laget består av massor av juniorer och orutinerade spelare. Jag tror på killarna, dom behöver bara lite mer tid på sig, om en månad när serien startar kommer killarna att var 25 % bättre och 50 % smartare. Alla dessa matcher dom spelar mot så bra och tufft motstånd kommer killarna till nytta längre fram.
Freddy satt på bänken men fick inte hoppa in, varför?
– Finns ingen anledning att stressa fram Freddys comeback, bättre att han spelar när han är 100 % frisk, vi tar inga risker.
Hur är det i truppen i övrigt? Vi har ju spelat rätt bra men inte fått resultaten med oss
– Det är lugnt, killarna vet vad som gäller, det är inte nu vi skall vara på topp, det är den 7:e april resan påbörjas och det är då det avgörs om vi skall stå kvar på perrongen eller hoppa på tåget.
Ah! Då får vi hoppas att det inte är SJ som kör tåget för då vet man aldrig var man hamnar eller om ens tåget går…
– Haha nu var du rolig va
Ha det gött Jonas och tack för pratstunden

Fakta:
IFK Värnamo – Assyriska Turabdin IK 3-4 (2-1)
1-0 efter 6,59 Danne Ask, assist Alfred Ajdarevic
1-1 efter 12,17 Malcolm Isaiha Shaw (straff)
2-1 efter 28,39 Paulo Marcelo (straff)
3-1 efter 47,50 Alex Jorje Brilhante de Sousa, assist Paulo Marcelo
3-2 efter 52,30 Erik Watson
3-3 efter 62,20 Malcolm Isaiha Shaw
3-4 efter 84,58 Malcolm Isaiha Shaw (straff)

Avslut totalt: 4-7 ( 2-3)
Avslut på mål: 2-4 (1-1)
Frisparkar: 11-16 (3-7)
Hörnor: 3-4 (2-3)
Gula kort: 1-2
Publik: ca 150

Nästa match spelas kommande lördag borta i Varberg mot Varberg BoIS, matchstart 14,00 på Påskbergsvallen.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis