Förlust i sömnigt länsderby

Träningsmatcherna duggar tätt som ett vårregn och kanske är det så att det för tillfället duggar lite för tätt. IFK spelade sin tredje match på nio dagar, låt vara att segermatchen mot Mjällby i tisdags var av U 21-karaktär, idag mot länsantagonisterna Jönköpings Södra på ett blåsigt Jordbrovallen. Matchen var en tråkig tillställning och lagen bjöd på få underhållande inslag.

Kamraterna kom till spel med Pilip Vaitsiakhovic mellan stolparna och en fyrbackslinje identisk med de senaste matcherna. Det vill säga från höger till vänster: Albin Sundgren-Victor Eriksson, Bernardo Vilar och Freddy Winsth. På mitten Eric Brendon, William Kenndal och Abdi Magashy. Längst fram Robin Dzabic, Edvin Becirovic och Oscar Johansson.

IFK var det lag som ville mest inledningsvis. Motståndarnas uppspel stördes med hög och intensiv press. Ändå var det hemmalaget som skulle skapa den första målchansen. Pilip rusade ut från straffområdet och bröt en långboll med hjälp av pannan, dock inte bättre än att bollen gick till en Jönköpingsspelare. Pilip var dock snabbt tillbaka och räddade skottet.

Efter tretton spelade minuter löpte Oscar fint i djupled, tog med sig bollen på bröstet, men avslutet gick dessvärre rakt på Frank Pettersson i Södraburen. Ett mål där – och matchen kunde fått en annan karaktär.

Efter hand hittade hemmalaget in mer och mer i matchen och den andra halvan av första halvleken dominerades av desamma. Det var därför inte helt ologiskt att Södra skulle göra matchens första och enda mål. Pilip kom lite sent in mot en i straffområdet frispelad Södrait och straffen var tämligen solklar. Bollen slogs stensäkert i högra hörnet av den fällde Eric Omondi. Pilip slängde sig åt andra hörnet…

I halvtid gjorde IFK fyra byten. Mittbacksparet Ericsson och Vilar ersattes av Viktor Larsson och Francis de Vries och i frontlinjen lämnade Edvin och Robin till förmån för Michael Kargbo och debuterande nyförvärvet Crespo Kamara. Som sig bör hade undertecknad – och säkert många fler IFK-supportrar stora förhoppningar på prestigeförvärvet från Halmstads BK, men varken han – eller någon annan gjorde något stort avtryck. Det tar naturligtvis lite tid att lära känna sin omgivning och det kommer troligtvis att bli bättre framdeles.

Andra halvlek präglades av hafsigt och slarvigt spel med många felpassningar och -beslut från båda lagen. Det här var en match som bör läggas till handlingarna och glömmas snarast. Endast tack vara dubbla espressokoppar lyckades undertecknad hålla sig från att falla i koma, den ljusa timman till trots.

 

Text: Ola Fälth