Förlust i Varberg

Den nästan två år långa förlustfria sviten mot Varberg tog i lördags slut då hallänningarna besegrade våra herrar med 2-1.

Det var en blöthistoria på Påskbergsvallen. Så väl IFK som Varberg hade stundtals svårt att bemästra det blöta gräset och det riktiga skönliret uteblev i matchen. Efter en mållös första halvlek, där IFK och Varberg kasserade varsitt riktigt hett läge, så hände det desto mer i den andra.

Knappa 10 minuter in på den andra halvleken kunde IFK ställa om efter ett misslyckat Varberg anfall. Petar drev upp med bollen längst sin vänsterkant och kunde efter en dribblingsräd spela en friställd Liridon Silka som placerade in ledningsmålet för Värnamo.

Därefter kändes det som att IFK hade koll på läget, dock utan att producera några hetare lägen. Men så 10 minuter senare så fick istället Varberg en snabb omställning och snabbe Karl Söderström kunde springa ifrån Värnamoförsvaret och med en yttersida placera in bollen förbi Tobbe i målet.

5 minuter senare var det dags igen. På hörna kom Peter Nyström i Varberg högst i nickduellen och kunde trycka in 2-1 till hallänningarna och vändning var fulländad.

Coach Järlder och Roufpanah gjorde därefter 2 snabba byten för att försöka förändra matchbilden och fick även till en viss press. Men kvitteringsmålet uteblev och istället så fick Fredrik Lundgren sitt andra gula kort med ca 10 minuter kvar av matchen.

Matchen slutade 2-1 och nu väntar en fullträningsvecka för att ladda upp inför nästa kamp kommande söndag då Degerfors gästar Finnvedsvallen.

Varbergs BoIS – IFK Värnamo 2-1 (0-0)
0-1 (52′) Liridon Silka.
1-1 (66′) Karl Söderström.
2-1 (72′) Peter Nyström.

Avslut:
Varbergs BoIS: 8
IFK Värnamo: 8

Hörnor:
Varbergs BoIS: 3
IFK Värnamo: 7

Varningar:
Varbergs BoIS: Pär Asp, Peter Nyström och Jakob Olsson.
IFK Värnamo: Fredrik Lundgren (två gula kort) och Simon Nilsson.