Förlust mot ÅFF

åff_förlust

Det blev ingen tredje raka förlustfri match för herrarna. Åtvidaberg visade upp en effektivitet att dra lärdom av och vann gårdagens match med 1-0 på Kopparvallen.

 

En tuff match var det som väntade herrarna på klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg. Hemmalaget kom till matchen med gott självförtroende efter senast pulveriserat AFC United. Men även IFK visade att självförtroende var starkt och stod återigen för en bra insats där bara de sista saknades.

Hela matchen igenom skapades en mängder ”nästan-lägen” för IFK, särskilt i den första. Däribland i halvleks sista spark då Jebali sånär nådde fram för att på nära håll i straffområdet trycka in 1-0. Men mållös blev första halvlek och Åtvidaberg sin tur skapade i princip ingenting då IFK-försvaret stod rätt och släppte inga luckor.

Åtvidaberg startade därefter den andra halvleken piggt och lyckades trycka ner IFK som dock fortfarande stod rätt i försvaret med undantag vid ett tillfälle. Vilket var det enda som krävdes. Efter bolltapp på mittplan lyckades hemmalaget ställa om och på ett perfekt inlägg nå fram till framrusande Shkodran Maholli som pangade in 1-0.

Därefter var det IFK som tog över spelmässigt. Dock allt som ofta så fastnade man i sista tredje delen och vid att nästan skapa ett gyllene läge. Viktor Nilsson var närmaste att få in kvitteringen då han från snäv vinkel fick iväg ett skott som rullade någon meter utanför stolpen. Även inhoppande Ellis Cullum skulle få en chans att frälsa sitt IFK med ett välplacerat skott, men Gustav Jansson i ÅFF-målet stod på rätt plats och tog hand om skottet.

Nästa match för herrarna väntar tisdag den 7 juni. Då gästar Örgryte Finnvedsvallen.

Startelvan IFK:
Jonathan Rasheed
Viktor Nilsson, David Engström, Freddy Winsth, Peter Jul Nielsen
Johan Svahn, Martin Claesson, Oscar Johansson, Simon Nilsson
Pär Cederqvist, Issam Jebali

Byten IFK:
67’ Oscar Johansson (ut, Otto Eriksson (in)
86’ Simon Nilsson (ut), Ellis Culum (in)

Övriga avbytare:
Tobias Englund, Elvis Dani, Henrik Widén, Johan Andersson, Filip Eriksson