Förlust mot Bergdalens

1-0 till Bergdalen, det sved och det var onödigt. Visst var de klasser bättre än när vi mötte den i våras på Vallen, men det är vi också.
Det var en bra, tuff och jämn match i Borås igår, det som fällde avgörandet var att Bergdalen var piskade att vinna men det var inte vi. Viljan att löpa var större hos dem än hos oss, och tro mig de tog löpning på löpning, särskilt i första halvlek. Så resultatet var inte orättvist men vi kunde med lite flyt tagit med oss en poäng hem, vi hade två jättelägen i matchen sista minut utan att lyckas sätta bollen i nätet.
Fem klara lägen skapade de också, mot våra två, under första halvan av matchen. Som tur är var siktet inte kalibrerat.

Många nickdueller i matchen

Många nickdueller i matchen

0-0 i halvtid och ett allvarligt snack med tjejerna. Vi skulle täppa igen mitten och inte låta dem slå sina instick som de gjorde så skickligt.
Vi gjorde så också, men i minut 50 kom en olycklig boll. Det var inte ens ett skott utan en lyftning in mot vårt mål, tyvärr gick bollen i mål via Jennies händer.
Det blev som en tändvätska för tjejerna. Vi flyttade upp spelet och började pressa dem högt upp på plan, precis som de gjort mot oss under första halvlek. Samtidigt gav de oss några extra meter då de backade hem för att försvara sin ledning,

Elin Fransson i närkamp mot f.d. Allsvenska skyttedrottningen Linnéa Liljegärd

Elin Fransson i närkamp mot f.d. Allsvenska skyttedrottningen Linnéa Liljegärd

Sista 8-10 minuterna var vi som bålgetingar för att åstadkomma en kvittering, men målvakten i Bergdalen var omutlig denna kväll. Först var det Fanny G som serverade Linda P en snett inåt passning på foten, Linda klipper till direkt från två meter, men målvakten Ellen Johansson gör en helt otrolig reflexräddning. Sedan var det Fannys tur att testa Ellen. Fanny sprang ifrån sin bevakning och klippte till med vänsterfoten, ännu en gång gjorde den goda Ellen en fenomenal räddning på det stenhårda skotten som annars hade gått in i krysset.

Fannys skott på väg in i krysset räddas av Ellen Johansson

Fannys skott på väg in i krysset räddas av Ellen Johansson

Vi tar såklart av oss hatten för Bergdalen, det är ett mycket bra lag som spelar fin fotboll, jag hoppas att vi mötts igen nästa år.

Fakta:
Bergdalens IK – IFK Värnamo 1-0 (0-0)
1-0 minut 50 Ellen Hellsén
Avslut totalt: 13-8
Avslut på mål: 6-5
Publik: 100

På fredag är det dags för match igen, denna gång hemma på Vallen då Nittorp kommer på besök, matchstart 19,00.
Jag hoppas att ni kommer och ger ert stöd till tjejerna, ni är viktiga för dem!

O så några kloka ord på vägen: Don’t talk, just act. Don’t say, just show. Don’t  promise, just prove.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis