Förlust mot BK Häcken i Svenska Cupen

Men det finns förluster som svider och det finns förluster som man kan ta.
Förlusten i söndags är en sådan man kan leva med, BK Häcken är ett mycket duktigt lag som spelar en snabb och bra fotboll. Vi vek inte ner oss utan kämpade matchen igenom och föll med flaggan i topp.
Och visst kunde vi ha satt lite griller i huvudet på Göteborgarna om PC:s nick gått stolpe in istället för stolpe ut strax innan halvtid.

Andra halvlek blev mindre rolig, dels för att snön la sig som en bomullsmatta över hela planen och dels för att vi, troligen lite omedvetet, blev lite mer försiktigare i vårt spel för att inte tappa den poäng vi hade.
Först efter det att Häcken tagit ledningen satte vi full fart framåt igen. Målet ja, det kom till på en omställning efter en brytning där vi drällde lite för mycket med bollen.
Samma sak vid 2-0 målet, även där höll vi i bollen för länge, Häcken bryter, två snabba pass så är dom inne i vårt straffområde och vips så är det straff.

Hade vi inga chanser kanske du undrar, visst hade vi det, friläge och nick i stolpen av PC i första, friläge och pass istället för avslut av Lumala Abdu i andra, det var fler lägen där vi valde att passa istället för att ta eget avslut, självförtroendet som sviktar? En del skrek och ville ha straff på frisparken från PC i första halvlek, men jag stod 80 meter bort så jag har ingen åsikt i fallet.
Nåja, det var en bra genomkörare och i det stora hela gjorde vi en riktigt bra match där vårt försvarsspel utsattes för hårda prov matchen igenom.

Tränare Roar var mycket nöjd med grabbarnas insats efter matchen
Jag är mycket nöjd med killarna, kanske inte dom bäste förutsättningarna för fotboll men det var ju lika för alla. Det hade varit kul att se hur matchen hade utvecklat sig om PC:s nick gått in strax innan paus, eller Abdu kvitterat i mitten av andra. Nu lägger vi denna match bakom oss och siktar in oss på Sundsvall kommande helt, vi går såklart för vinst.

Fakta:
Svenska Cupen grupp 4
BK Häcken – IFK Värnamo 2-0 (0-0)
1-0 minut 52, Daleho Irandust
2-0 minut 84 (straff), Paulo De Oliviera
Varningar: 1-4 Alexander Faltsetas BK Häcken, Johan Andersson, Daniel Ask, PC och Max Olsson IFK,
Publik: 623 varav 9 från Värnamo

Laget för dagen:
Tobbe, Jon, Johan, Tyler, Freddy, AJ, Danne, Gutu (75), Anton (78), Lumala & PC

Ersättare:
Filip (MV), Adnan, Victor (75), Mas O (78), Mas S, & Adebayo

Nästa match är borta mot GIF Sundsvall kommande lördag, matchstart 14:00

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis