Förlust mot BP

Det blev förlust för herrarna på Grimsta IP med 2-1. Brommapojkarna vann rättvist efter att ha spelat i stort sett hela matchen med 1 man mer på plan.

Järdler talade inför matchen om årets tuffaste bortamatch och den blev än mer tuffare när Fredrik Lundgren efter cirka 20 minuter blev utvisad och då Markus Gustavsson i BP gjorde mål på den efterföljande straffen. En blytung start i Stockholm.

IFK fick därefter lägga ett enormt fokus på att försvara sig hela matchen igenom och när läge gavs försöka kontra. Det var också på just en sådan kontring som Oscar Johansson kunde kvittera strax innan halvtidsvilan.

Albin Seger fick en stor yta att avancera med bollen och serverade Oscar Johansson som mycket vackert kunde peta bollen mellan benen på Rasmus Emanuelsson i Brommapojkarnas mål.

I den andra halvleken fick herrarna än mer fokusera på att försvara sig och gjorde så på ett heroiskt sätt. Med stor disciplin avvärjde man BPs farligheter gång på gång och när de väl kom till avslut så stod Tobias Andersson på rätt plats i målet.

Det var nog många IFK-sympatisörer som började hoppas på en kämpapoäng men Luca Polo i BP ville annorlunda och skulle med bara 10 minuter kvar av matchen göra 2-1 genom en mycket välplacerad nick.

Christian och David på IFK-bänken agerade direkt och försökte trycka upp laget de sista minuterna genom ett dubbelbyte där både Paolo Marcelo och Melvin Frithzell kom in. Men det blev aldrig något farligt kvitteringsläge och istället så skulle IFK få även PC utvisad på övertid.

All heder till grabbarna för en underbar inställning hela matchen igenom som dock tyvärr inte räckte till poäng mot serieledande Brommapojkarna.

Nu väntar 8 dagars vila från spel i Superettan innan det är dags för Smålandsderby på Finnvedsvallen då Öster kommer på besök. Just denna match så är det fri entré så räkna med en härlig fotbollsfest.