Förlust mot Dalkurd

Det blev en klar seger för Dalkurd FF på konstgräset i Borlänge, efter att ha legat under med 0-1 i paus vände dom matchen på 16 minuter från underläge till en klar och rättvis seger med 3-1.

IFK chockade nog dom flesta med att ta ledningen i minut 7, en inövad frisparksvariant och en offsidefälla som misslyckades ställde plötsligt 5 IFK:are fria mot Frank Petersson i mål, Johan Andersson gjorde inget misstag från 4 meter utan satte bollen mellan benen på målvakten. Men detta var aldrig vår match, ett bollskickligt Dalkurd höll i taktpinnen hela matchen igenom och tillät oss att endast sporadiskt komma nära deras mål. Vi fick mest ägna oss åt försvarsspel, vilket vi verkligen gjorde bara i första halvlek, men det blev för jobbigt i längden.

Andra halvlek var endast 5 minuter gammal när kvitteringen kom, det var Ammar Ahmad, som redan i första halvlek hade visat att han kan skjuta om än över, som dundrade in bollen stenhårt intill Tobbes högra stolprot. Ett par minuter senare hade vi andra halvleks bästa chans till att åter ta ledningen. En perfekt slagen frispark ställe Fredrik Lundgren helt fri, tyvärr gick den gode Fredriks bredsida över målet. 13 minuter efter kvitteringen kom även ledningsmålet, på en olycklig retur från ett IFK:ben höll sig Rawez Lawan, kanske planens bäste spelare, framme och elegant petade bollen förbi en chanslös Tobbe i mål. Trean skulle inte låta vänta på sig, i minut 66 kom ett inlägg från vänster som nickas i eget mål av Tyler. Om vi hade det svårt innan blev det om möjligt ännu svårare nu. Stundtals fick vi knappt låna bollen mot dessa bollskickliga spelare.

Förlusten är inget att säga om, Dalkurd vann matchen helt rättvist, det hade dock varit intressant om vi kunnat hålla vår ledning lite längre. Det blir en lång resa hem, dock behöver den inte vara så tung då det inte är en skam att förlora mot ett så pass bra lag som Dalkurd, synd bara att vi inte kunde bjuda till bättre idag. Jag gissar att plats ett eller två i årets Superettan är vikt för Borlängelaget.

Järdler om matchen:
”Vi möter ett väldigt bra lag på deras konstgräs, deras vinst idag är rättvis. Dock hade vi kunnat komma hem med poäng men då hade vi behövt få den energin som ett mål innebär. Mål förändrar matcher och tyvärr gör Dalkurd 1-1 tidigt i andra och det ger dom den starten dom vill ha. Sen har vi en jättechans till att göra 2-1 och då hade vi fått den energin vi så mycket behövde. Jag tror att vi hade kunnat stå emot då, men istället gör dom 2-1 och då blev det ännu tyngre för oss. Vi lever i matchen och vill inte byta för mycket och ge upp utan hoppades på en reducering, då hade det kunnat bli spännande på slutet.

Vi hade en matchplan som innebar att vi ville förstärka ytan framför våra mittbackar, det funkade ganska bra men det innebar också att vi vann bollen lång ner på plan och hade lång väg till målet. Vi fick en del bra kontringslägen men lyckades inte omsätta dem till målchanser. Nu ser vi fram emot kommande hemmamatch och att kunna försvara oss högre upp på plan och vara framåtlutade som vi vill vara men som vi inte hade möjlighet till på plastgräset i Borlänge”

Fakta:
Dalkurd – IFK Värnamo 3-1 (0-1)
0-1 mint 7, Johan Andersson, assist Fredrik Lundgren
1-1 minut 55, Amman Ahmad
2-1 minut 63, Rawez Lawan
3-1 minut 66, självmål
Avslut: 16-7
Avslut på mål: 9-4
Hörnor: 4-4
Varningar: 1-2
Publik: 1015
Som avslutning vill jag be Dalkurd FF, deras supportar och all andra som blivit sårade av mitt ”inför matchen” reportage om URSÄKT. Det var inte min mening att vare sig såra, ironisera eller på annat sätt förlöjliga er, tvärtom. Jag tycker att ni har gjort en fantastisk resa och jag ser fram emot fortsätta följa er framöver.
Varmt välkomna till Värnamo i augusti.

Nico Eremidis