Förlust mot GIF Sundsvall

Även andra matchen i Svenska Cupen inbringade en förlust för laget, denna gång med 2-1.
Och visst var det rättvist även denna gång, i alla fall om man tittar på första halvlek, Sundsvall skapade mest och hade väldigt mycket boll, Efter 1-0 i minut 4 på en snabb omställning jobbade vi sakta men säkert in oss i matchen. 1-1 kom i minut 23 på nick av AJ (Alexander Achinioti Jönsson) på en perfekt slagen hörna av Freddy, och vi hade faktiskt Giffarna på kroken de sista 20 minuterna av första halvlek. Sanningen är den att vi spelade mycket bra med hög press och mycket bollvinster sista halvan av första halvlek utan att för den delen skapa några riktigt heta lägen.

Andra halvlek sjönk kvalitén på matchen väsentligt från båda lagen, Sundsvall ägde mer boll än oss men målchanserna lyste med sin frånvaro, eller jo, varsin jättechans skapades, Paolo Marcelo kom fri men skottet gick strax utanför, Romain Gall kom fri och nätade.
2-1 målet kom i minut 75 där vi var lite passiva och kom på efterkälken, målskytten Romain Gall fick i lugn o ro ta emot bollen till vänster om vårt straffområde, traska in och prickskjuta in bollen i Tobbes vänstra kryss, otroligt snyggt men var tog markeringen och pressen vägen?
Precis som förra matchen spelar vi stabilt och klokt i försvarsspelet nästan hela matchen igenom men vi är tunna och stressade framåt, vi jobbar och vi sliter och vi krigar, men belöningen uteblir.

Jag tog mig ett litet snack med tränare Roar Hansen som hade en stund över (läs ca 7-8 timmar) i bussen på väg hem.
Hej Roar, stör jag eller kan du prata?
Hej Nico, nejdå, det är lugnt, prata på du
Vad säger du om matchen idag?
Vi gör återigen många bra saker i matchen, vårt uppställda försvarsspel är en sådan sak och Sundsvall skapar inte så mycket på oss
Hmm, jag håller inte med, för i första halvlek sårade dom oss minst 4-5 gånger med den långa svepande bollen bakom vår backlinje.
Jo så är det, men vi rättade till det i andra halvlek. Tråkigt att vi släpper till dom bollarna när vi haft genomgång och just pekat på att Sundvall gjorde två identiska mål på det sättet i förra matchen mot Norrby, vi skulle vara uppmärksamma på David Bartero och hans vänsterfot. Det är inte kul att hamna i underläge efter 4 minuter på just en sådan sak som vi skulle vara vaksamma på. Men i det uppställda spelet spelade de inte till sig många bra lägen i övrigt i matchen, i de försvarsspelet är vi täta och bra.
Sant, men vi skapade inte så många själva heller, är vi för stressade sista tredjedelen på plan?
Jag vet, jag är inte lika snäll som du i min bedömning, jag tycker vi stressar oss själva redan vid mittplan. Vi tappar och bollen lite onödigt när vi försöker slå den avgörande passningen för snabbt. Men betänk nu att det är många nya killar, unga killar, för många av dom är detta deras första tävlingsmatcher på hög nivå, för några även deras första seniormatcher. De får nu speltid för att komma in i det och få rutin, killarna har fått möta Allsvenska lag i form av Häcken, Sundsvall, Trelleborg och förväntade topplaget i Superettan Helsingborg, det är inte bara till att gå in och briljera, ge dom lite tid bara så kommer resultaten. Det är så vi skapar stjärnor av unga talanger, tro på dem och ge dem speltid.
Jag förstår, det är ju ett nytt spelsystem och ett mer eller mindre nytt lag
Precis, så folk måste ge dessa killar lite tid och sluta jämföra allt med förra året, det här är mycket bra träningsmatcher för killarna, vi kommer att bygga ihop ett slagkraftigt lag inför seriepremiären, var så säker. Ge hellre killarna en klapp på axeln och muntra upp dem istället för att jämföra dem med den som spelade på den positionen förra året. Det finns massor av utvecklingspotential i detta gäng och det skall vi ta fram. Kan vi fortsätta vara lika disciplinerade i nästa match mot Norrby så blir det bra.
Tack för intervjun Roar och ha en trevlig resa hem.
Tack själv Nico

Fakta:
GIF Sundsvall – IFK Värnamo 2-1 (1-1)
1-0 minut 4 Linus Hallenius, assist Peter Wilson
1-1 minut 23 Alexander Achinioti Jönsson, assist Freddy Winsth
2-1 minut 75 Romain Gall, assist Dennis Olsson
Avslut; inte så jättemånga-betydligt färre
Hörnor: 2-2
Frisparkar: 12-17
Publik: 333

Startelvan:
Tobbe, Jon, Tyler (46), Freddy
Anton, Danne (84), Victor (71),
Paolo, PC, Max

Ersättare:
Filip (MV), Johan (46), Gutu (71), Adnan (84), Adebayo

Nästa match spelas kommande lördag den 3:e mars hemma på Ljusseveka Konstgräsplan, matchstart 16:00
Jag hoppas att ni kommer och stöttar killarna och visar att ni, precis som jag, tror på dom!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis