Förlust mot Mariebo IK

För damlaget gick det inget bra igår, det blev förlust mot ett för dagen överlägset Mariebo IK, siffrorna skrevs till 1-4. Det finns inga som helst ursäkter för detta nederlag, vi var med i matchen i 30 minuter sen var det Mariebo för hela slanten.

Jennie gör en smått otrolig räddning men returen slås in till 1-2

Jennie gör en smått otrolig räddning men returen slås in till 1-2

Vi var alerta och hade kontroll på gästerna i början av matchen, även om gästerna ägde mer boll. Vi tog också ledningen i matchen i minut 11. Men en snabb omställning och med ett briljant pass från Linda P kunde Annie P enkelt raka in bollen i öppet mål.
Och vi fortsatte att spela smart, vi lät Mariebo bolla mellan sig upp till mittplan där vi satte in vår press.

IFK:s bästa spelare för dagen Olivia Folkesson

IFK:s bästa spelare för dagen Olivia Folkesson

Det höll till minut 24 då gästerna lite för lätt fick komma fram i ett fritt skottläge, Anna Gustafsson gjorde inget misstag utan dundrade in kvitteringen, detta i minut 24.
Endast 3 minuter senare utökade gästerna sin ledning, ännu en gång var vi lite för snälla och passiva i vårt agerande, först gör Jennie H en akrobatisk räddning men på returen är vi tvåa på bollen, etta är gästernas Therese Hagbyhn som enkel slår in bollen i nästan tom bur.

Linnéa Aronsson också duktig för dagen

Linnéa Aronsson också duktig för dagen

Där och då vid 1-2, två mål inom loppet av 3 minuter, tog också bränslet slut för många av våra tjejer. Viljan fanns men tyvärr inte orken. De sista 15 minuterna av första halvlek var helt i Mariebos och vi fick slita ont för att inte släppa in fler mål.

Andra halvlek började som den första slutade och så var det hela halvleken igenom. Gästerna var snabbare, sprang mer och hade betydligt bättre passningsspel än oss. Målen kom också som ett brev med posten, 1-3 nickade Ellen Toivio in på ett perfekt inlägg i minut 57 och 1-4 dundrade Hanna Gustavsson in i minut 76, Hanna hade blivit inbytt 4 minuter tidigare, bra inhopp med andra ord.

1-4 i minut 76 är ett faktum

1-4 i minut 76 är ett faktum

Vi tar naturligtvis av oss hatten för Mariebo som var oss klart överlägsna denna dag. Det är ingen skam att förlora mot en bättre motståndare, men vi måste kunna bjuda till bättre motstånd i mer än 30 minuter. Nu skall vi bryta ihop och komma tillbaka stärkta av detta nederlag.
Kommande lördag styr vi minibussarna mot Norrköping för match mot IFK Norrköping DFF, räkna med att vi är revanschsugna och taggade till tänderna då.

Fakta:
IFK Värnamo – Mariebo IK 1-4 (1-2)
1-0 minut 11 Annie Petersson, assist Linda Persson
1-1 minut 24 Anna Gustafsson
1-2 minut 27 Therese Hagbyhn
1-3 minut 57 Ellen Toivio (nickmål)
1-4 minut 76 Hanna Gustavsson
Varningar: Anna Gustafsson (M) gult i minut 51
Publik: 169
Till matchens lirare i respektive lag utsågs i IFK Olivia Folkesson och i Mariebo Ellen Toivio
Mycket bra domartrio: Elvir Turcinovic HD, Dan Rosu AD 1 och Bogdan Sultanescu AD 2

O så några kloka ord på vägen då: “A negative mind will never give you a positive life”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis