Förlust mot Nittorp för Damerna

Det blev till slut 1-4 till gästande Nittorps fördel efter att ha punkterat matchen i första halvlek.
Matchen började med att efter tre minuter träffade gästerna ribban på ett misslyckat inlägg, det blev lite kalabalik innan vi fick undan bollen, det var högt tempo från start och härliga närkamper, gästerna lät oss ha mycket boll för att sedan kontra på oss. Vid just en sådan kontring i minut 15 kom också 0-1, målskytt Elin Thuresson.
Tjejerna tappade inte huvudet för det, tvärtom! På med blåstället o kör. Men Nittorp är rutinerade, dom backade hem och väntade in oss. Vi skapade trots det ett par duktigt fina chanser, den bästa i minut 29. Gästernas målvakt var ute på en liten cykeltur utanför sitt straffområde, missade bollen helt, bollen hamnar hos Felicia S som i hård kamp mot 2 backar vinner duellen och får iväg ett skott, Felicias skott från 16 meter mot öppet mål stryker dock stolpens utsida.

Felicia vinner duellen men skottet går strax utanför

Anfallet direkt efter skall vi ta undan bollen mitt på vår planhalva, bollen träffar en av gästernas spelare i ansiktet och ger fri gata till skyttedrottningen Klara Lindberg, iskallt lyfte hon bollen över och förbi Elvira i mål. Så hård är fotbollen, istället för att få 1-1 åker man på ett mål istället. Marginalerna var inte med oss den gången, men det hade varit spännande o veta hur matchen hade slutat om vi kvitterat.
I minut 46 kom också 0-3, en utsökt bra passning ut till Elin Thuresson, hon skär in i straffområdet och trots en halvbra vinkel LOBBAR hon Elvira som gått ut för att täcka skottvinkeln.
Jag utnämner det till årets iskallaste mål på Finnvedsvallen.

Statistik efter första halvlek:
IFK Värnamo Dam – Nittorps IK 0-3
Avslut: 5-4
Avslut på mål: 3-4
Hörnor: 1-1
Frisparkar: 1-5

Fanny Holmberg, en gigant idag

Vi kom ut till andra halvlek och kände att vi inte alls var 3 mål sämre än gästerna, det hade ju trots baklängesmålen varit en jämn halvlek.
Men nu tog Nittorp över matchen, vi kämpade och slet men gästerna var ett nummer större, snabbare och tuffare. Elvira i mål fick göra 4 ingripande vid frilägen, hon räddade dom alla. Gästerna hade 5 lobbförsök varav en tog i ribban och ut och dom hade 12 avslut i andra halvlek mot våra 3.
Trots det spelade vi 1-1 i den halvleken. Nittorp gjorde 0-4 i minut 71 genom Elvira Röpke som ersatt tvåmålsskytten Elin Thuresson, friläge från vänster och ett kliniskt avslut.
1-4 Kom i anfallet efter, vi får en hörna, Felicia lägger den på bortre stolpen och där står Mona som blivit inbytt några minuter tidigare. Nicken är perfekt och bollen susar in i mål.
Vi skapade ett par halvlägen till innan matchen var slut men det gjorde gästerna också.
Att förlora mot ett så bra lag som Nittorp är ingen skam, tjejerna gav allt dom hade men det räckte inte idag.

Mona C nickar in reduceringen

Min blomma går idag till Fanny Holmberg, hon helt klart IFK:s mest lysande stjärna på plan idag, hon slet och kämpade matchen igenom och höll ihop hela vårt mittfält.

En märklig sak från matchen som jag aldrig tidigare varit med om, inte spelare och inte som ledare.
Under 93 minuter, så länge pågick matchen, fick IFK Dam TVÅ frisparkar med sig, en i första halvlek för stängning och en i andra för tröjdragning! Det var trots allt ett derby med väldigt mycket tuffa dueller och mycket högt tempo hela matchen, det var kamp om varenda meter på planen,  jag har inga invändningar mot frisparkarna Nittorp fick men nog skulle vi haft ett antal frisparkar till vi med.
Jag var ju bara tvungen att ställa frågan till domaren efter matchen om hur detta är möjligt, 2-15 i frisparkar? Svaret var att vi sparkade mer än dom på benen, jaha ja, mer än dom? Men tack och god natt för det svaret.

Fakta efter full tid:
IFK Värnamo – Nittorps IK 1-4 (0-3)
Avslut: 8-16
Avslut på mål: 5-9
Hörnor: 2-3
Frisparkar: 2-15 !!! jösses alltså
Varningar: 0-0
Träffar i virket: 0-2
Publik: 181

Laget för dagen:
Elvira, Fanny T (55), Linnéa A, Emma, Linnéa H
Olivia M (63), Ronja (75), Fanny H, Amanda H, Sefika & Felicia
Ersättare:
Kajsa B, Alma C (75), Linda P (55), Mona C (63), Alma I

Nästa match är kommande lördag borta mot Vadstena, matchstart 13:00
Har du inget för dig eller är lite trött på ”Värnamo Dagarna” så ta en tur till vackra Vadstena, kom o stötta tjejerna.

O så några kloka ord på vägen: ”Don’t let someone dim your light, simply because it’s shining in their eyes”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis