Förlust mot ÖIS för Herrarna

Det blev en så svår match som befarat i bortamatchen mot serieledarna Örgryte IS, siffrorna skrev till slut med 4-0 efter 1-0 i halvtid.

Vi började annars väldigt bra och stod emot serieledarna bra, första riktigt fina chansen fick vi också, tyvärr gick Dannes kanon 2cm över ribban. Om det var jämt, med en aning mer bollinnehav till ÖIS, under 30 minuter så blev det desto mer ojämnt sista 15.

Centimeterna är inte med oss

Örgryte fick tag på oss och samtidigt igång sitt spel, 1-0 kom i minut 36 och här skiljer sig turen/skickligheten på att leda en serie och att liga i botten. På ett skott från Daniel Sliper kastar sig en back fram för att blockera skottet, bollen tar på hans ben, ändrar riktning, rullar sakta mot stolpen, träffar stolpens insida och går in. Jag säger inte att det inte var välförtjänt, jag säger bara ”vilket flyt alltså!”.

Vi kom ut som ett nytt lag i andra, vi pressade högt och vi gav allt framåt, vi har också 5 avslut där några resulterar i hörna. Mitt i vår press gör ÖIS 2-0 på en kontring, avslutet i minut 55 är inget att säga om, Jacob Eriksson får kanonträff på straffområdeslinjen och bollen borrar in sig i Tobbes högra kryss.

Men vi jobbar vidare, ett mål och vi har kontakt, läget kom också ett par minuter senare när PC från en meter nickar bollen mot mål, men som jag skrev tidigare, det skiljer i tur på att ligga etta och att ligga i botten, för ÖIS målvakt Stojan Lukic gör årets reflexräddning, han lyckas med att på mållinjen reflexräddar bollen över mål och inte i mål som borde varit det naturliga. Det var nog fler än jag som stod med armarna rakt upp i luften och jublade men satte jublet i halsen. Istället kunde förre detta IFK:aren Simon Nilsson punktera matchen 7 minuter med sitt 3-0 mål.
Att det sen blev ett fjärde mål i minut 87 hängde liksom i luften för efter räddningen på PC:s nick gick luften ur oss och ÖIS skapade 34 bra chanser till.

Vi är tyvärr inne i en negativ trend just nu och vi måste hitta lösningar för att vända på det, för kunnandet finns där men tyvärr klickar det bara inte.

Roar Hansen var mycket besviken och irriterad över att vi frångick vår matchplan sista 25, han menar att det fortfarande är match även om man ligger under med 2-0och att man aldrig får kasta in handduken. Nu såg han spelare som knappt ville vara på plan och det är inte acceptabelt på denna nivå.

Fakta:
Örgryte IS – IFK Värnamo 4-0 (1-0)
1-0 efter 35,54 Daniel Sliper, assist Daniel Paulsson
2-0 efter 54,40 Jacob Ericsson, assist Daniel Sliper
3-0 efter 68,02 Simon Nilsson, assist Gustav Ludwigsson
4-0 efter 86,4 Gustav Ludwigsson
Avslut: 16-9 (9-2)
Avslut på mål: 7-2 (2-0)
Frisparkar: 10-7 (6-3)
Hörnor: 6-4 (2-2)
Varningar: 1-0, Filip Almström Thäti ÖIS
Publik: 2449 varav 12 från Värnamo

Startelvan:
Tobbe A (mv), Anton M, Tyler L, Johan A, Jon B
Alexander J, Predrag R, Danne A (88), Darwin J (54), PC & Alexander H (78)
Ersättare:
Morgan H (mv), Abdu (54), Adnan (78), Victor Kristiansson (88), Aldin B & Max O

Nu är det bara att bryta ihop en dag o komma tillbaka, vi kan mycket bättre än så och det skall vi visa på tisdag när Falkenberg kommer på besök.

Nedan kan du se och höra Adnan ge sin syn på matchen

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis