Förlust mot serieledaren för Herrarna

Så kom första förlusten i årets serie, gästande Lindome vann med 3-1.
Men siffrorna spelar på intet sätt matchbilden för vi gjorde inte en dålig match på något sätt, felet var att vi brände för många lägen framför mål.
Lindome var en trevlig ny bekantskap med ett makalöst trevligt sätt att spela fotboll, jag vet bara ett lag till som spelar så och det är vi.
Lindome GIF är västkustens motsvarighet till Ajax, om jag får uttrycka mig så, inga långbollar, snabba vågade passningar genom mittfältet och hela tiden rörliga och spelbara spelare, alltså så som vi spelar och vill spela (för det mesta).
Det var därför en väldigt underhållande och kul match att titta på igår även att vi förlorade.
Det finns förluster som svider mycket, men den igår kliar lite bara, den svider inte.

Första 25 minuterna var precis hur bra som helst från vår sida, så många målchanser som vi skapade då har vi inte skapat på de två senaste matcherna tillsammans. Även om gästerna var bra tog det oftast slut vid mittplan för dem.


Vi löpte och löpte, hittade ytorna och inläggen, vi pressade gästerna väldigt högt upp, men vi hittade inte målet, jag är rätt säker dock på att ingen har flyttat på målet sen sist utan det står där det alltid stått.
Och eftersom fotboll är en ganska enkel sport, den som gör flest mål vinner, så blev det som det blev.
Vi tar ledningen i minut 34 genom en perfekt nick av Alex, men det borde ha stått 2 eller 3-0 innan dess. Vi brände öppet läge från 6m, vi brände öppet mål från 3m och vi brände 3 lägen där vi var en millisekund sena fram till bollen.

Bränner man så mycket så kan man lugnt räkna med att man blir straffad för eller senare. I minut 41 kom straffet, på en väl slagen hörna hoppade planens längste spelare Elias Gustafson högst och kvitteringen var ett faktum.

Andra halvlek samma sak, vi är grymt bra och jobbar högt upp, vi skapar också 3 jättelägen utan att kunna förvalta ett enda av dem. Och återigen blir vi hårt straffade vid ett av våra få misstag. Ett perfekt snett inåt pass avslutar gästernas Viktor Alexandersson med att bredsida in bollen i öppet mål, som taget ur instruktionsboken.

6 minuter senare gör vi ännu ett fatalt misstag och återigen ett snett inåt pass som resulterar i mål, målskytt denna gång Hampus Dahlqvist.
Därefter kunde gästande Lindome kontrollera spelet och försvara sin ledning ganska enkelt.
Vi kan inte fortsätta skapa 8-10 dunderlägen och bara göra ett mål när gästerna skapar 4 och sätter tre av dem. Vi måste vakna upp, vi måste våga och vi måste vara mycket distinktare i boxen.
Jag vill på intet sätt misskreditera Lindomes seger, tvärtom, de var rappare och med bestämda framför mål och därför vann de.
Matchens bästa spelare igår fans att hitta hos gästerna, det var de bägge mittfältarna Eric Nohlgren och Elias Gustafson.

Men denna match skall vi punktera efter 25 minuter vilket också Lindomes tränare Johan Mattsson erkände på presskonferensen efter matchen. Han var väldigt glad över tre poäng och att laget som under 25 minuter varit i brygga kunde resa sig. Johan tyckte också att IFK förtjänade mer än de fick men det blev inte så denna dag.
Tränare Thern o sin sida var nöjd med allt utom alla missade öppna chanser, han tyckte också att gästerna hade en hel del flyt att dom vann, dom var nere för räkning, kom till 9 men reste sig, det var starkt gjort.
Jonas tyckte precis som jag att det var en bra och underhållande match spelmässigt.

Jag förlorar (även om jag starkt ogillar att förlora) hellre mot ett västkustens Ajax som spelar en fantastiskt fotboll än mot ett fysiskt lag som efter två passningar skickar den långa bollen till ”Bengt” och till någon bjässe som bara har ett mål i sikte, spring så rakt som möjligt och mosa alla som står i vägen, så är det bara.

Fakta:
IFK Värnamo – Lindome GIF 1-3 (1-1)
1-0 efter 33,48 Alex Jorge Brilhante de Sousa, assist Charlie Vindehall
1-1 efter 40,22 Elias Gustafson (efter hörna)
1-2 efter 68,08 Viktor Alexandersson
1-3 efter 74,59 Hampus Dahlqvist
Avslut totalt: 15-9 (9-4)
Avslut på mål: 5-5 (2-2)
Frisparkar: 10-11 (6-5)
Hörnor: 3-5 (2-2)
Varningar: 1-0 Danne Ask IFK
Publik: 733 Varav 10 från Lindome

Startelvan:
Mogge (mv), Freddy, Francis, Tyler, Viktor (25), Alex, Danne, (77), Charlie, Bebben (63) & Paulo
Ersättare:
Pilip (mv), Benjamin, Ivan (77), Alfred (63), Erick, Filip, Kevin (25)

Utomordentligt bra domarteam med Tess Olofsson HD, Daniel Gorgievsik AD1 och Sebastian Robertsson AD2

Nu lägger vi även denna match bakom oss och fäster blicken fram mot söndag.
För nästa match spelas redan då borta mot FC Trollhättan, matchstart 17:00 på Edsborgs IP.
Har du inget för dig på söndag så är detta en fin resa, 2,5-3 timmar enkel väg på en hyfsat liten och mindre bra väg, kom och heja på våra killar!

Glädjande besked senare på kvällen kom från Damerna som i sin bortamatch mot Bankeryd SK vann med hela 7-0 och är vidare i Smålandscupen, allt var inte nattsvart iaf denna dagen, vi gläds med Damerna.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis