Förlust mot serieledarna borta för Herrarna

Det blev en allt för svår uppgift och ett mycket duktigt Ljungskile vann helt rättvist med 3-0.
Men under första halvlek fick hemmalaget svettas ordentligt för att ens skapa något mot oss.
Jag sticker ut hakan och säger att den bästa målchansen skapade vi när Edvin B sprang sig loss men precis innan han skulle skjuta saktade han in lite för mycket så att en försvarare han få fram en fot och styra bollen till hörna.
Ett mål blev det dock, det i minut 46. Frispark precis utanför straffområde till vänster, Johan Svahn, denna Johan med sin fantastiska fot, han som spelade hos oss för ett par år sen, drömläge för honom. Han satte högerfoten till och bollen gick över muren och in i Pilips högra kryss och 1-0 till Ljungskile var ett faktum.


Andra halvlek var bra fram till 2-0, med andra ord i 11 minuter för i minut 56 small det till ordentligt bakom Pilip. Vi har bollen till höger men vi trasslar till det för oss själva, hemmalaget vinner bollen långt in på vår planhalva, passning, en passning till och så PANG! Rakt framifrån och stenhårt i Pilips vänstra kryss från Johan Brannefalks högra fot.
Där och då tappade vi lite gnistan medan hemmalaget kunde andas ut och spela ut sitt register.
Tredje målet kom i minut 87, det var en solklar offside men det kvittar, en snabb boll ut till höger, ett hårt inspel rakt in på plan och ett direktskott, bollen tar på Tylers ben och ändrar riktning, hade den inte gjort det hade den hamnat i famnen på Pilip i mål, små marginaler men inte alls orättvist.
I andra halvlek var Ljungskile klart bättre än oss, men vi kämpade på så gott vi kunde och vi gick ner till 3-backlinje vid 2-0 för att försöka komma ikapp. Men hemmalagets backlinje var som en levande mur denna dag och släppte inte in någon.


Att Ljungskile är seriens bästa lag råder det inget tvivel om, de är stora och starka, det är bollsäkra och trygga och de leder serien helt rättvist.
Vi tar med oss första halvlek och jobbar vidare därifrån, skall man rå på ett lag som Ljungskile måste alla 11 på plan vara på topp, det var inte alla igår.
På presskonferensen efter matchen var tränare Thern mycket nöjd med första halvlek och mindre nöjd med andra medan Ljungskiles tränare Wålemark var mindre nöjd med första halvlek och helt nöjd med andra, inte så konstigt eller hur?
Thern sa också att Ljungskile tillsammans med Landskrona är de bästa lagen vi mött i år och att det är rättvist att tabellen ser ut som den gör.
Wålemark sa att IFK, och fler med honom, sa att IFK är det bästa laget de mött på sin arena i år, kul.

Fakta:
Ljungskile SK – IFK Värnamo 3-0 (1-0)
1-0 efter 45,56 Johan Svahn (frispark i krysset)
2-0 efter 55,04 Johan Brannefalk (vristare stenhårt i krysset)
3-0 efter 46,42 Jesper Westermark

Avslut totalt: 12-5 (8-2)
Avslut på mål: 8-2 (4-0)
Frisparkar: 15-14 (8-9)
Hörnor: 6-6 (3-3)
Varningar: 2-3 Charlie, Alex & Alfred IFK, Andreas Murbeck och Jesper Westermark LSK
Publik: 730 varav NOLL från Värnamo

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy (79), Victor, Viktor, Francis
Affe (67), Charlie, Johan, David (67), Edvin, Alex
Ersättare:
Mogge (mv), Tyler (79), Benjamin (67), Isse, Filip, Roman, Robin (67)

Nu skriver vi in denna match i historieböckerna och går vidare, vi fäster blicken mot söndag och matchen på Finnvedsvallen mot Lunds BK.
Lund har ju precis som vi gått riktigt bra i höst, de ligger på 7:e plats med bara en poäng bakom oss, det kommer att bli en kul och tuff match.
Så boka in i er kalender, söndag 16:00 Finnvedsvallen, det vore himla kul om vi kunde fylla läktarna igen som sist.

Damernas återtåg till division 1
O så lite om damlaget också då, i lördags spelades ju årets derby på Finnvedsvallen då vi hade besök av bästa grannen Bors SK. Damerna vann övertygande och trots en bataljon av missade målchanser så skrevs siffrorna till 7-1.

En som var outstanding och i klisterform var Amela Basic, 5 mål är inget man bara gör på beställning. Det betyder att vi fortfarande sitter i förarsätet och leder serien med 2 poäng före Älmhult när en match återstår, den spelar vi på lördag borta mot Vaggeryds IK 15:00.
Vinst där är ett måste för att vinna serien.
Bor får tyvärr lämna division 2, desamma gäller Vaggeryds IK, lagen kom sist och näst sist i serien.
Fakta:
IFK Värnamo – Bors SK 7-1 (4-0)
1-0 i minut 4 Amela Basic, assist Sefika Muratovic
2-0 i minut 14 Amela Basic, assist Cajsa Gollwitzer
3-0 i minut 18 Amela Basic, assist Olivia Lundstedt
4-0 i minut 29 Amela Basic, assist missade jag
5-0 i minut 65 Emma Lorenzen, assist Cajsa Gollwitzer
6-0 i minut 71 Amela Basic, assist Linnéa Aronsson
6-1 i minut Sara Ögren
7-1 i minut 89 Linda Persson

Laget för dagen:
Kajsa P (mv), Cajsa G, Olivia L, Alma I, Linnéa A, Ebba N, Sefika M, Julia W, Alma C, Linda P, Fanny H, Lizette K, Felicia S, Amela B, Emma L, & Amanda H

Lördag 15:00 på Vaggeryds IP om du inte har något annat för dig, kom och heja fram tjejerna till seriesegern!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis